Dijous, 28 Març 2024

1500 persones assistiran a la II Gimnastrada Universitària d’Ontinyent

Posted On Dimarts, 08 Mai 2018 15:27 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Al voltant de 1500 persones entre participants i públic acudiran el pròxim 16 de maig a la II Gimnastrada Universitària que tindrà lloc al Poliesportiu Municipal d’Ontinyent, una activitat que comptarà amb 24 muntatges coreogràfics expressius i que està organitzada pel Facultat de Ciències de l’Activitat Física i Esportiva del Campus d’Ontinyent, l’Ajuntament i la Fundació Universitària Vall d’Albaida.

El regidor d’Esports i d’Educació, Óscar Borrell, donava detalls de la Gimnastrada en la seua presentació als mitjans de comunicació, acompanyat del vicedegà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE), Ferran Calabuig; la professora, Paloma Tortosa; i el coordinador del Campus d’Ontinyent, José Cantó.

Un total de 13 centres educatius de les comarques centrals participaran amb 24 muntatges coreogràfics d’alumnat de Secundària i Batxillerat, a més dels i les estudiants de la Universitat de València, tant del Campus d’Ontinyent com de la seu a la capital inlcoent també un muntatge d’alumnat de primària del CEIP Rafael Juan Vidal-La Solana. A més, al voltant de 600 alumnes de Primària acudiran com a espectadors en aquesta activitat “que reflecteix la identitat d’Ontinyent com a ciutat educadora al crear una simbiosi entre les tres potes de l’educació formal” declarava Óscar Borrell. El regidor també destacava la Gimnastrada com “una activitat que ja és tot un emblema del Campus d’Ontinyent i que a més és un esport molt complet i coeducatiu”. La Gimnastrada serà l’epicentre de l’oferta esportiva d’Ontinyent per al mes de maig dins del calendari d’esdeveniments esportius.

Des de la FCAFE, Ferran Calabuig, explicava que aquesta iniciativa “té com a objectiu incentivar i promocionar els estudis de l’activitat física i l’esport, el benestar i afavorir el contacte entre les diferents comunitats educatives”. Calabuig també anunciava que als 13 centres participants se sumarà l’actuació inaugural de Masters Ballet i la cloenda anirà a càrrec del Club de Salt de Corda de Xest.

La professora de l’IES L’Estació i associada a la FCAFE, és la impulsora d’aquesta activitat, Paloma Tortosa, tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i la Universitat per confiar en el projecte i per tot l’esforç i implicació que mostra l’alumnat participant. “La Gimnastrada dona a conéixer el gran valor músic-expressiu que té l’àrea de l’Educació Física” explicava Tortosa.

Per la seua banda, José Cantó, incidia que “aquest tipus de pràctica transmet valors d’esforç, companyerisme, cooperació i, sobretot gaudir de l’esport sense una finalitat competitiva. La Gimnastrada uneix educació i esport, dues de les titulacions que tenim al Campus d’Ontinyent” concloïa.

Llegir 1362 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM