Dijous, 28 Març 2024

Orlando Ortega inaugura la temporada en una reunió atlètica a la renovada pista d’Ontinyent

Posted On Divendres, 06 abril 2018 15:29 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Orlando Ortega, vigent subcampió olímpic dels 110 metres tanques, inaugurarà la seua temporada esportiva el proper 14 d’abril a la renovada pista d’atletisme d’Ontinyent.

Serà en una jornada atlètica de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV), organitzada pel club CAVA Stock Logístic amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, i que era presentada hui al poliesportiu de la ciutat.

L’esportista empadronat a Ontinyent, que entrenava hui a la pista junt al també atleta professional Omar Cisneros, destacava el salt de qualitat de les instal·lacions atlètiques del poliesportiu, millorades amb ajuda de 400.000 euros de la Diputació de València, “on ara tenim una pista que està sent molt bona per a entrenar, i que ara anem a provar també per a competir”. Ortega, que té el proper Campionat Europeu de Berlín en agost com a principal objectiu, participarà en una modalitat poc habitual en ell, els 200 metres llisos,  al marc d’una jornada que inclourà també proves atlètiques obertes a esportistes populars i de base.

L’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació, Jorge Rodríguez, tenia paraules d’agraïment per a Orlando Ortega “per la seua amabilitat i predisposició a participar en una jornada amb la que es va a visualitzar que la nova pista pot ser utilitzada per totes i tots, per esportistes d’alt nivell i també de base, i que va a ser una inversió rentable socialment”, assenyalava. La jornada, que tindrà lloc entre les 17:00 i les 19:30 hores, inclourà proves atlètiques de llançament de martell, de pes, i proves de velocitat de 100, 200, 500, 1.500 i 3.000 metres llisos, per a finalitzar amb 110 metres tanques. Hi haurà proves per a categories sub 14 i sub 16 escolar, i la prova de 3.000 metres llisos serà de caràcter popular, podent participat atletes sense llicència federativa prèvia inscripció a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .  

El fundador del CAVA i expresident de la FACV, Vicent Revert, destacava que amb esta jornada esportiva “donem compliment a dos desigs que teníem: atendre al desig que tenia Orlando de córrer en Ontinyent, i poder provar algunes de les millores introduïdes a la pista com el nou sistema de cronometratge elèctric. La prova a més volem que siga un reflex del foment de la pràctica esportiva en el que s’està treballant a Ontinyent, i per això incloem proves de categories inferiors i també popular”, explicava.

El President del CAVA, Andreu Gramage, destacava que esta trobada atlètica “era una assignatura pendent que teníem des que es va obrir la pista. Orlando sentia que estava en deute amb la ciutat després de la gran recepció que se li va fer després de la plata de Río de Janeiro, i sense dubte inaugurar la temporada en Ontinyent va a ser un moment molt especial per a tots”, manifestava.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, destacava que “la pista anterior estava més que amortitzada després de no patir canvis des que es va inaugurar en 1991, i renovar-la era una demanda històrica. Ara, els clubs locals, l’alumnat de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, i com podrem veure el proper dia 14, esportistes des del més ocasional fins al mateix Ortega, poden gaudir d’una pista moderna i homologada”, assenyalava. Borrell recordava també que la renovació de la pista ha estat una de les principals actuacions al marc del Pla de Modernització d’Instal·lacions Esportives posat en marxa en 2015, que ha suposat la inversió de més de 1’5 milions per millorar també altres espais al poliesportiu com la gespa artificial dels camps de futbol, els vestidors, els accessos a les pistes, l’enllumenat o el rocòdrom, però també en altres llocs com l’estadi El Clariano o els Camps de la Purísima.

Llegir 926 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM