Dijous, 28 Març 2024

El Ministeri de Foment concedeix 982.000 euros per al projecte de Restauració de la Muralla Nord i millora d’accessibilitat a La Vila

Posted On Dijous, 14 Març 2019 18:12 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El Ministeri de Foment del Govern d’Espanya ha concedit 982.000 euros per al projecte de Restauració de la Muralla Nord i millora d’accessibilitat al barri de La Vila d’Ontinyent.

Així ho ha confirmat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que compareixia junt a la 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, i el regidor de Territori, Jaime Peris, en una roda de premsa on explicava que es tracta de la major ajuda atorgada a la Comunitat Valenciana dins la línia del 1’5% Cultural del departament dirigit per José Luis Ábalos.

La intervenció permet completar l’actuació prevista inicialment, que era per import de 1’2 milions d’euros amb una aportació de 500.000 euros dels fons FEDER, sent la resta pagat per fons municipals. Ara el projecte redactat s’executarà en la seua totalitat (1’4 milions d’euros), comptant amb 982.000 euros del Govern d’Espanya, i l’Ajuntament va a tractar d’aconseguir que la resta del cost de l’obra es pague amb la subvenció de fons europeus amb la que ja es comptava.

Jorge Rodríguez destacava que aquesta noticia “completa una gran setmana per a Ontinyent”, a la qual també s’ha conegut la data d’inici de les obres del nou Hospital i s’ha signat l’acord que permet recuperar els 3 milions d’euros compromesos per l’antic IVVSA amb la ciutat. El primer edil assenyalava que “si en alguna cosa es recordarà esta legislatura és per les inversions aconseguides de totes les administracions, el que és resultat de ser influents allà on es prenen les decisions. Devem estar ben orgullosos del treball que estem fent col·lectivament com a ciutat, i de que per fi se’ns tinga en consideració als ontinyentins i ontinyentines com a ciutadans de primera”, destacava.

Rebeca Torró recordava en aquest sentit que “hem demostrat que a Ontinyent sabem fer les coses be, presentar els projectes com toca i gestionar-los adequadament. Així li ho vaig traslladar personalment al ministre Ábalos i a la Secretària General de Vivenda, amb la que vaig coincidir en la Direcció General d’Habitatge, per tal que es tinguera en consideració el projecte de la muralla”. La 1ª tinent d’alcalde incidia en què esta aportació, “se suma als 50 milions que suposaran el nou hospital i el Pla Edificant, els 3 milions recuperats per a La Vila, els 2’5 milions del programa EDUSI, altre milió d’euros del programa ARRU, prop d’un milió més per a l’accés per Torrefiel o fins a 6 milions de Diputació...És una gran satisfacció que hagen vingut tants diners a Ontinyent estos anys i volem seguir per aquest camí la propera legislatura”, destacava.

Jaime Peris explicava per la seua banda que tant les ajudes que es van demanar dels fons FEDER com aquesta havien d’estar vinculades a bens declarats com a Bens d’Interès Cultural (BICS). A Ontinyent es compta amb aquesta declaració amb el Palau de La Vila (ja reformat), l’Esglèsia de Santa Maria (immoble de propietat privada), el conjunt arquitectònic del barri de La Vila i la muralla. Així les coses, “vam plantejar un projecte que, d’haver comptat només amb els fons FEDER, es deixava algunes actuacions per executar que ara van a poder fer-se, a més de suposar una inversió menor per a l’ajuntament o fins i tot cap despesa per a les arques municipals si finalment se’ns confirma que les dues línies de subvenció son compatibles”, assenyalava.

En poder executar-se la totalitat del projecte es podrà completar la recuperació de tota la muralla, a més d’incloure’s l’actuació sobre els murs de contenció de la Casa Barberà o l’estabilització del terreny adjacent a aquesta al Parc de La Vila, permetent recuperar l’ús públic d’aquest. Tot açò a més d’executar-se la resta d’actuacions previstes, inclent l’elevador que comunicarà l’entorn del riu a l’altura de Tortosa i Delgado amb el barri de La Vila. A més a més, el 1’5% permet l’execució en dues anualitats (2019 i 2020) cosa que facilitarà la gestió de l’actuació per part de l’Ajuntament.

Llegir 739 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM