Dilluns, 27 Mai 2019

L’Alcalde presenta a la comunitat educativa del CEE Vall Blanca les obres que invertiran 190.000 euros en millorar el centre

Posted On Dimecres, 13 Març 2019 16:24 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava aquest dimarts a la comunitat educativa del Col·legi d’Educació Especial Vall Blanca les obres que invertiran més 190.000 euros en l’execució de diverses millores, al marc del pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana, que es posa en marxa en la ciutat amb la col·laboració del consistori ontinyentí.

 

Jorge Rodríguez i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, acompanyats de l’arquitecta Silvia Pàrraga, es reunien amb la comunitat educativa del col·legi per tal de presentar les actuacions al centre construït l’any 1987, que inclouran la reforma de l’aula-taller, millores tèrmiques i de climatització i adequació d’espais exteriors. A més a més, es van replegar suggeriments i propostes que seran tingudes en compte alhora d’executar les diverses millores previstes.

Segons es detalla al projecte de l’obra, s'actuarà en un dels edificis del conjunt, en concret, el de Serveis Generals, connectat al volum principal mitjançant un porxo.  En el costat nord de l'edificació, es troben dues estades, “Personal” i “Quart de rentada i planxa” que es pretenen transformar en una única per a donar-li un ús de “Aula-Taller de cuina” i donar-li accés directe a l'exterior. La intervenció, consistirà en la demolició de l’espai intermedi que separa aquestes dues estades, adaptant les instal·lacions existents a la nova disposició, i convertir la finestra situada en l'accés nord, en una porta d'eixida directa a l'exterior. Per a poder fer aquesta transformació, serà necessari climatizar aquesta sala d'acord al seu nou ús, per a proveir les demandes de refrigeració, calefacció i ventilació.

D'altra banda, l'edifici compta amb un sistema de climatització que dóna servei a les dependències menjador i la sala d'usos múltiples i consisteix en una unitat compacta de bomba de calor aire-aire d'expansió directa amb aportació d'aire exterior. Aquesta unitat disposa d'una vida aproximada de 20-25 anys i s'avaria amb freqüència. L'antiguitat de la unitat fa que cada vegada siga més difícil reparar-la, ja que la cerca de recanvis és cada vegada més complicada. Es preveu substituir el sistema de climatització existent per un nou centralitzat que calfarà i refrigerarà cadascuna de les dependències inclosa la nova Aula-Taller, i al seu torn, es realitzarà l'aportació d'aire exterior.

Revisada la fusteria exterior, es comprova que aquesta fusteria admetria una substitució dels vidres simples per uns dobles, una mínima intervenció que aconseguiria una millora notable en l’aïllament tèrmic, incrementant l'eficiència energètica i el confort de les estades. Pel que respecta a les zones exteriors, es pretén intervindre en l'espai immediatament exterior a l'Aula-Taller, mitjançant la creació d'una solera exterior d'uns 100m2 i millorar la zona de jocs infantils d'uns 276m2 mitjançant la col·locació d'algun tipus de ferm o paviment d'amortiment, a més de dotar-la de nou equipament i jocs infantils.

Llegir 38 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM