Divendres, 19 abril 2024

Ontinyent posarà en marxa la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana

Posted On Dijous, 02 Agost 2018 07:04 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Ontinyent comptarà en breu amb la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament i l’associació ADIEM estan treballant en esta pionera iniciativa, que vol anar més enllà dels pisos tutelats, amb un nou format de gestió que promou l’autonomia de les persones usuàries.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava hui al president d’ADIEM Ontinyent, Vicent Sanchis, els plànols de la reforma que va a fer-se en un habitatge municipal del barri del Poble Nou a tal efecte. En l’encontre, al qual assistien també els regidors de Territori i Política per a les Persones i la psicòloga de l’associació, es posava de relleu el caràcter innovador de la iniciativa, de la que Vicent Sanchis destacava que “amb l’ajuda de l’Ajuntament, ens va a servir per trencar esquemes i ser pioners. Ja ho vam ser amb la posada en marxa del primer Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de la Comunitat Valenciana, i ara estem molt il·lusionats perquè permetrà prestar un millor servei a persones joves que no tenen en una residència un lloc idoni però tampoc poden mantenir un pis. Ara, amb un simple control i seguiment periòdic, podran viure de manera independent”, assenyalava.

L’alcalde posava de relleu “el nou pas endavant que suposa aquest projecte en la col·laboració que venim mantenint amb ADIEM, entitat a la qual el consistori aporta 46.000 euros anuals mitjançant un conveni per recolzar les seues activitats. Ara anem a fer una reforma important en esta vivenda municipal al barri del Poble Nou, pressupostada en 64.000 euros, una reforma que esperem estiga a punt per a desembre, per a posteriorment cedir-la a ADIEM i que puga servir per prestar servei a entre 4 i 5 persones usuàries”, assenyalava.

L’habitatge, ubicat al barri del Poble Nou, és una casa de 139m2 repartits en 4 plantes, que va ser construïda a finals del segle XIX i reformada en 1970. El projecte consisteix en la reforma interior de la vivenda, amb canvis a la distribució interior, l’adaptació del nucli de comunicació vertical preexistent i ampliació dels buits de façana, canvi de coberta plana a coberta inclinada de teula. A més a més, degut a que no s’ha realitzat cap intervenció a la vivenda des de 1970, es realitzaran actuacions per tal de millorar les condicions d’habitabilitat i estalvi energètic.

La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, destacava per la seua banda que amb aquest habitatge i el que s’està reformant a Tomás Valls La ciutat haurà ampliat de 1 a 14 les vivendes per a usos socials des de 2011, “usos molt diferents, perquè les estem posant a l’abast de persones en risc d’exclusió, estudiants amb recursos limitats i gent vulnerable per qüestions com malalties mentals. Al final volem estar sempre al costat dels desafavorits i seguir constatant l’aposta del Govern d’Ontinyent per les polítiques socials amb fets i no sols amb paraules”, concloïa.  El regidor de Territori, Jaime Peris, afegia que l’actuació permetrà també recuperar patrimoni i contribuir a generar i mantenir llocs de treball mitjançant l’actuació de reforma de l’edifici que va a dur-se a terme.

Llegir 1403 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM