Divendres, 19 abril 2024

La Conselleria anuncia que el nou accés a Ontinyent per l’Avinguda de Torrefiel estarà a punt en setembre.

Posted On Dijous, 19 abril 2018 14:37 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha presentat hui el Pla d’Execució de les obres nou accés a Ontinyent per l’Avinguda de Torrefiel, on es preveu que esta actuació estiga a punt el proper mes de setembre.

L’obra, que millorarà la seguretat vial en l’entorn de la CV-81 al seu pas per la localitat, es dividirà en 3 fases diferenciades a executar enguany, i que a més de modificar el trànsit de vehicles, permetrà millorar l’accessibilitat i mobilitat dels vianants a la passarel·la que creua la CV-81.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, tenia hui paraules d’agraïment “per a la Conselleria d’Habitatge i per a les direccions generals implicades, per haver donat compliment a la paraula donada; i per als regidors Rebeca Torró, Jaime Peris i Manuel Cuesta, pel seu treball per traure endavant un projecte que pràcticament ha hagut d’arrancar de zero, ja que la proposta anterior, llargament demorada pels governs del PP a la Generalitat, era totalment inviable”, recordava.

A la presentació del Pla d’Execució s’ha comptat amb la presència de la Directora General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró; i del Director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, a més del Director d’Obra, Jorge Melià, i representants de l’empresa local Guerola Transer SL, que va resultar adjudicatària de les obres per un import de 720.707 euros i un termini d'execució de dotze mesos que es preveu que es reduisca notablement.

Segons exposava Carlos Domingo, “les obres ja s’han iniciat i si no sorgeix cap imprevist podriem avançar la seua finalització al mes de setembre, una volta executades les tres fases en que s’ha plantejat realitzar l’execució”, assenyalava. Així, a la primera fase, ja iniciada aquest mes d’abril, inclourà des del proper dilluns 23 d’abril el tall dels actuals accessos per a vehicles que comuniquen l’Avinguda de Torrefiel i la CV-81, passant a emprar-se la rotonda que comunica esta carretera i el poliesportiu com a via alternativa.

La segona fase es farà coincidir amb les vacances de l’alumnat de l’IES l’Estació, ja que comportarà el tall del trànsit de vianants per la passarel·la que estos empren per creuar la CV-81, i que va a ser objecte d’una important reforma. Carlos Domingo explicava que la substitució dels actuals graons per una rampa amb un desnivell màxim del 8% “permetrà millorar notablement l’accessibilitat i fer possible que persones amb mobilitat reduïda puguen utilitzar-la”. Finalment, la tercera fase vindrà a coincidir amb la tornada a les aules de l’alumnat el 17 de setembre, quan es tornarà a obrir al trànsit la passarel·la i es faran les últimes intervencions al nou accés viari que s’espera obrir al trànsit a finals d’eixe mateix mes.

Jorge Rodríguez demanava paciència a la ciutadania “perquè una actuació com aquesta comportarà unes molèsties que anem a tractar de minimitzar, però que són inevitables i necessàries per traure endavant una actuació llargament reclamada i que derivarà en el bé de tots”, manifestava.

Llegir 4143 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM