Dijous, 28 Març 2024

Ontinyent creix com a destí de viatges en grup de procedència internacional.

Posted On Dilluns, 22 Gener 2018 16:22 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

La ciutat d’Ontinyent està experimentant un notable augment com a destí de viatges en grup de procedència internacional.

Així es desprèn de les dades replegades per la Tourist Info en 2017, que consoliden una evolució a l’alça de l’atenció a turistes d’altres països, i especialment de grups organitzats: En 2017 foren 1568 els visitants d’altres països que es passaren per la tourist info, dels que 1158 foren individuals i 410 arribaren en grups, una xifra que constata una millora progressiva respecte a 2016 (904 i 380), 2015 (1034 i 190) i 2014 (998 i 110).

El regidor de Turisme, Pablo Úbeda, destacava que, si bé la xifra de visitants totals (incloent espanyols) es manté al voltant de les 24.000 persones “aquesta és una dada positiva i que ens alenta a seguir projectant a l’exterior els atractius turístics de la ciutat. Evidentment no tots els turistes passen per la Tourist Info, però estes dadees ens serveixen com a aproximació vàlida per fer un seguiment del turisme que ens arriba a la ciutat”, assenyalava.

Percentualment, dels turistes estrangers totals que passaren per la Tourist Info, destaquen els anglesos (25%), francesos (19%),  alemanys (16%) i holandesos (9%), per a un total de més de 30 nacionalitats, la majoria europees, però amb un 23% de visitants de la resta de continents, procedents de païssos com Estats Units, China, Argentina, Australia o Brasil, entre d’altres.  Quant als viatges en grup de procedència internacional, la majoria foren alemanys (38%) i anglesos (35%), sent la resta d’altres països europeus excepte un grup de 10 persones procedent dels Estats Units. Quant als aspectes pels que més s’interessaven, destaquen majoritàriament les festes i els paratges naturals, seguit de les activitats culturals i la gastronomia.

Respecte als usuaris nacionals, des 21.927 totals el 54% han estat valencians (11.918), i en quant a la resta de comunitats destaquen Madrid i Andalusia, seguides de Catalunya i Aragó. Quant als visitants en grups organitzats de procedència nacional, la xifra es manté estable, superant-se per tercer any consecutiu els 10.000 (10.780). Quant al tipus d’informació que es demanda en general, la Majoria de Consultes Realitzades han versat sobre aspectes d'informació local (plànols, telèfons, transports, Serveis municipals, etc.), activitats culturals, festes, paratges naturals, transports, gastronomia, activitats esportives, i rutes i sendes.

Pablo Úbeda explicava que “des del Govern d’Ontinyent anem a seguir treballant per impulsar el turisme com un motor més de l’economia local, seguint una planificació que pose en valor cada volta més els nostres atractius naturals, culturals i de tradicions i gastronomia”, concloïa el regidor.

Llegir 1023 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM