Dissabte, 20 abril 2024

El festival MusicArt portarà activitats musicals i artístiques a 14 espais escènics urbans d’Ontinyent

Posted On Dimecres, 27 abril 2022 15:16 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El Festival “MusicArt”, organitzat per l’Ajuntament i AD LIBITUM aquest proper dissabte per a obrir el primer “Festival de Primavera” de la ciutat, servirà per portar activitats musicals i artístiques a un total de 14 espais escènics urbans repartits principalment pels barris de La Vila i Poble Nou.

En concret, les Places de La Concepció, Major, l’Esglèsia, Sant Pere, Sant Roc, el Pinyó, i Trinitat; i els carrers Gomis, Maians, Cordellat, Esglèsia i Muralla; a més del Palau de la Vila i el Llavador de la Vila acolliran activitats durant la vesprada i nit d’aquest dissabte.

Els regidors de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, i Cultura, Àlex Borrell, destacaven “l’atractiu que tindrà la intensa programació prevista, que tornarà a omplir de vida i activitat els carrers del nostre centre històric”. Una activitat que Pablo Úbeda apuntava que “a més de donar suport a la cultura també dinamitza i promociona la ciutat i els seues sectors productius, que és l’objectiu del Festival de Primavera que comença amb esta activitat i que inclourà altres a les properes setmanes”.

Així, la jornada s’obrirà a les 17:00 hores a la Plaça de la Concepció, amb un espectacle a càrrec de Dani Miquel que donarà pas a una desfilada del propi Dani Miquel amb el grup de percussió i dolçaines La Colla pels carrers Gomis i Maians fins arribar a la Plaça Major, on tindrà lloc un encontre de violí Suzuki amb participació d’alumnes de tota la Comunitat Valenciana, i acte seguit l’actuació de Dàmaris Gelabert.

A la segona part, que tindrà lloc des de les 20:00 a les 22:30 hores a les places i carrers del barri de La Vila, es comptarà amb l’actuació d’artistes com “Violonceli Brothers” i “Gatos Revoltosos Gyspie Quartet” a la Plaça de l’Esglèsia; Marina Dàmer i l’Òpera-Sarsuela “Temps de Lírica” a la Plaça del Pinyó; Magma System al Llavador; i Combo AD LIBITUM al parking de baix i AD LIBITUM modern Choir al carrer Cordellat.

En aquesta segona part algunes activitats com  no tindran ubicació fixa, i es trobaran repartides per tot el barri, com és el cas de la part d’arts plàstiques on es comptarà amb Font d’Art, l’acadèmia de dibuix de Cristina Garcia ; l’Acadèmia d’Art de Maria Castro; Adaón; i diversos artistes independents. També haurà espectacles de Dansa amb els ballets de Masters (Plaça de Sant Pere) i Òpera (Palau de La Vila); Teatre amb “Pantomima Teatre” a peu del Campanar i “Teatre per a tots” al Carrer Trinitat; i fotografies l’associació fotogràfica AFO. El fi de festa serà a la Plaça de l’Esglèsia a les 22:30 hores, amb l’actuació del grup “Lemons”, comptant-se amb servei de menjar i beguda a càrrec de restauradors locals. 

Àlex Borrell assenyalava que “portar la cultura als carrers i espais oberts i no limitar-la als recintes tancats ha estat una aposta constant del Govern d’Ontinyent, com també el donar espai i protagonisme a les diferents associacions i entitats de la ciutat. Aquest MusicArt amb més de 350 artistes que tindrem aquest dissabte va a ser una nova mostra d’aquesta aposta, que de segur va a agradar al veïnat de la ciutat i també als d’altres localitats als que animem a visitar-nos”, concloïa. 

Llegir 308 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM