Divendres, 29 Març 2024

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent obrirà la temporada amb el concert “Sons d’Amèrica” per a batería, clarinet i orquestra

Posted On Dimecres, 04 Mai 2022 17:30 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray gràcies a un acord entre l’Ajuntament i l’acadèmia Ad Libitum, obrirà el proper 21 de maig la nova temporada amb el concert “Sons d’Amèrica” per a batería, clarinet i orquestra.

 

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, intervenia en la presentació de la temporada 2022 de l’orquestra per a destacar-la com “un exemple de col·laboració públic-privada beneficiós tant per a la ciutat com per als joves músics que hi participen”. En paraules del primer edil, “la simbiosi en l’aposta per la formació i la unió d’esforços és un camí que permet a la ciutadania tenir al seu abast actuacions de primer nivell i als i les joves crèixer professionalment”, assenyalava.

Des d’Ad Libitum, Lluis Muñoz agraïa “el suport rebut durant els 22 anys de treball que portem al projecte d’esta orquestra formativa, tant per part de l’Ajuntament, Caixa Ontinyent, de les empreses col·laboradores i del públic assistent. Una orquestra que ha estat i està siguent trampolí per a músics locals com Carlos Graullera, primer violí de la Simfònica de Basilea; Noelia Balaguer, de la filarmònica de Lübeck o Guille Úbeda que es troba al Conservatori Superior de París. La nostra orquestra dona als joves l’oportunitat de tocar amb solistes de nivell internacional i a més acosta la música de corda a la ciutadania”, manifestava.

Muñoz repasava el programa d’enguany, que inclou 4 concerts: el primer serà “Sons d’Amèrica”, el 21 de maig a les 19:30 hores amb un inusual programa per a bateria, clarinet i orquestra, comptant amb el bateria Javier Eguillor; i els clarinets Antonio Palaz i Pedro Vicente Alarma, qui també dirigeix l’actuació a la qual s’interpretaran les obres “Un americà en París” de Gerswin; “Concert per a 2 clarinets i orquestra” de Shaw i “Suite per a bateria i orquestra” de Henry Mancini. Les següents actuacions seran “Sons d’Arpa”el 9 de juliol baix la direcció de Saül Gómez i amb Jaume Gimeno a l’Arpa; “Sons de Beethoven” el 22 d’octubre baix la direcció de Xavier Gagnepain i amb els solistes Jacobo Christensen (violí), David Apellániz (violoncel) i Carlos Apellániz (piano); i finalment “Sons del barroc al Segle XXI”, amb la direcció de Vicente Balaguer, qui també actuarà com a violí solista.

El President de Caixa Ontinyent, José Pla, també intervenia a la presentació per a destacar com “un orgull” que l’orquestra porte el nom de l’entitat que presideix, i que “dins la línia de revertir beneficis a obra social, continua amb l’aposta per la formació dels i les joves, que pensem que és la vacuna contra la desigualtat social. En aquest sentit comptem a Ontinyent amb dos grans projectes com són la Universitat i també esta orquestra, als que donem suport i animem a seguir endavant”, manifestava.

El regidor de Cultura Àlex Borrell, destacava “l’alt nivell dels quatre concerts que s’oferiran en esta nova temporada, gràcies a totes les parts implicades en esta col·laboració públic-privada per promoure la cultura”. Els abonaments es posaran a la venda per 56 euros per als 4 concerts, o de manera indivudual a 13 euros l’entrada, existint també descomptes amb l’abonament jove.

Llegir 278 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM