Divendres, 29 Març 2024

Ontinyent realitza tasques de prevenció d’incendis forestals i millora de l’entorn amb la brigada “Emerge”

Posted On Dilluns, 13 Febrer 2023 18:51 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a dur a terme diverses tasques de prevenció d’incendis forestals i millora de l’entorn al terme amb els treballs de la brigada “Emerge”.

Es tracta d’un grup de 6 persones (1 capatàs forestal i 5 peons forestals) contractades pel consistori per a un periode de 6 mesos, amb una subvenció de 70.828 euros obtinguda de la Generalitat Valenciana, i gestionada pel departament de Promoció Econòmica.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “la brigada Emerge està fent treballs bàsicament de desbrossament en zones conflictives i d'alt valor ambiental. L'objectiu principal és la prevenció d'incendis forestals mitjançant l'aminoració de la càrrega combustible en l'entorn d'espais sensibles o amb alta pressió de persones, com ara rambles pròximes al riu Clariano, espais sense tractament en el perímetre del casc urbà, terrenys municipals extraurbans i amb instal·lacions estratègiques, com ara dipòsits d'aigua”. Al mateix temps, afegia, “els treballs s'aprofiten per a millorar la vegetació autòctona en les zones d'actuació, mitjançant podes i aclarides, i així com augmentar el seu valor paisatgístic, com ara les actuacions en el Pou Clar, en el barranc dels Tarongers o en la finca municipal de Fuset”.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda explicava que “ha estat la primera volta que Ontinyent podia solicitar les ajudes per posar en marxa la brigada Emerge, incloses dins del pla Avalem Expèriencia de la Generalitat, plantejat especialment per atendre a parats de llarga durada i majors de 30 anys. Són contractacions de persones seleccionades pel Servei Valencià d'Ocupació Labora, que ajuden a millorar la situació de moltes famílies. Com hem dit en altres ocasions, estos programes no son la panacea però als últims 4 anys ja han estat més de 200 les persones beneficiàries de manera directa, el que és una dada positiva”, destacava.

Llegir 133 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM