Dissabte, 20 abril 2024

Ontinyent s’adhereix al programa SICTED de qualitat turística i es manté com a Destinació Turística Intel·ligent

Posted On Dilluns, 06 Febrer 2023 19:12 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L’oficina de turisme d’Ontinyent ha passat amb èxit l’auditoria de renovació de la certificació de la “Q” de qualitat turística, que als seus informes destaquen l’adhesió al programa "SICTED”, a la xarxa de Punts Violeta “Tourist Info”, i el manteniment com a Destinació Turística Intel·ligent de Nivell 1.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que la integració en les diferents xarxes de qualitat turística “suposa una sèrie d’avantatges a nivell de promoció turística i imatge i a més ens permet avançar en una gestió més eficient dels nostres recursos”.

La “Q” de Qualitat ve avalada i avaluada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que amb aquest segell certifica que el sistema de qualitat implantat complix amb la norma UNE-ISO 14785:2015. Entre els aspectes que s’han destaca a les auditories està l’adhesió al programa SICTED, promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme (SETUR) que persegueix un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d'un mateix destí per part dels diferents agents. En aquest sentit, cal destacar que a més de l'Oficina de Turisme, han obtés la distinció SICTED diversos establiments com l’Hotel Kazar, els restaurants El Tinell de Calabuig, El Taulell, Casa Segui i Teixo, i els taxis de Javier Micó Vidal i Maria Desamparados Garcia Soler. Tots ells s'integraran a la destinació "Sicted Vall d'Albaida".

El manteniment de l’adhesió a la xarxa DTI de Municipis Turístics Intel·ligents permet conservar una distinció que han perdut algunes localitats en modificar-se els requisits per romandre a la mateixa, que ara inclouen la constitució d’una Comissió Tècnica Inderdepartamental, l’aprovació i inici d’un Pla Estratègic de Turisme o l’assistència al 80% de les activitats organitzades per esta xarxa coordinada per l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat-Tur). Pel que fa a l’adhesió a la xarxa de Puntis Violeta Tourist Info, s’ha fet a través de Turisme CV.

Altres aspectes destacats per l’auditoria de la Q de Qualitat són la participació i inclusió d'Ontinyent en el Programa “Connecta” de la Diputació; la gestió dels documents i registres del sistema de qualitat; la responsabilitat Social Coorporativa, gestió d’Objectius de Desenvolupament Sostenible, aplicació del Pla d'Igualtat, o campanyes mediambientals; la participació en la Fira d'Interior de la Província de València “València Turisme Fira dels Comarques” o l'organització de visites guiades (teatralitzades i musicalitzades) en dies assenyalats. Sayo Gandia felicitava la tècnica del departament de Turisme per la seua tasca.

Llegir 121 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM