Dimecres, 08 Febrer 2023

Ontinyent retrà homenatge a les víctimes ontinyentines del nazisme amb el projecte “Stolpersteine”

Posted On Dimarts, 24 Gener 2023 15:24 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Ontinyent retrà homenatge aquest divendres a les víctimes ontinyentines del nazisme a través del projecte “Stolpersteine”, la iniciativa liderada a nivell mundial per l’artista alemany Gunter Denmig, que consisteix a col·locar en cada localitat pedres amb plaques metàl·liques commemoratives on consten els noms dels veïns que foren víctimes (mortals o no) dels camps de concentració nazis.

 

Sayo Gandia, regidora que coordina l’àrea de la Memòria Democràtica a Ontinyent, explicava que “son 9 persones que van estar portades a diferents camps com Mauthausen o Austchwitz, persones a les quals retrem un tribut que quedarà visible a la via pública als llocs on van viure, i on quedarà constància també del seu exili, deportació, i al seu cas assassinat o alliberament”. L’acte, que es fa coincidir amb el Dia Internacional de Commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust, començarà a les 12:30 hores de divendres 27 de gener a la Plaça de l’Ajuntament, on es col·locaran 3 de les pedres, per a acte segit traslladar-se als punts on van viure la resta de persones represaliades.

Es dona la circumstància que una va ser la filla d’una d’una de les ‘mamàs belgues’ que estava a l’hospital militar internacional, ubicat en l’actual col·legi de La Concepción. Per aquest motiu, la Stolpersteiner que recorda la xiqueta nascuda a Ontinyent i assassinada quan tenia quatre anys, s’instal·larà divendres en el col·legi”. Al cas de la xiqueta, l’acte comptarà amb la col·laboració de professorat i alumnat d’aquest centre educatiu, que faran una performance on llegiran frases en valencià i alemà. A la col·locació de les pedres del projecte “Stolpersteine” es preveu comptar amb la presència de Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo i el
diputat de Memòria Històrica, Ramiro Rivera Gracia, que recorreran els diferents llocs junt a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, els regidors i regidores de la corporació municipal i públic en general.

Llegir 26 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM