Dimarts, 23 abril 2024

EL PP proposa davant la comissió de Patrimoni uniformar les lluminàries de la Vila d'acord al conjunt artístic del barri

Posted On Dimecres, 11 Gener 2023 18:17 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El regidor del Partit Popular, Paco Penadés ha proposat davant la comissió de patrimoni que a la pròxima convocatòria es tracte la proposta d'uniformar les lluminàries del barri de la Vila.

Actualment, explica Paco Penadés, el barri històric de la Vila presenta fins a quatre models diferents de lluminàries pels seus carrers; el model villa de 4 i 6 cares predominant en quasi tots els carrers així com els projectors amb columnes a la zona de l'aparcament del carrer trinitat i les lluminàries rectangulars a la Plaça de la Vila.

Com declara el regidor d'enllumenat, Paco Penadés," a la futura intervenció a la Unitat d’Execució 6 del PERI de La Vila, els projectors amb columnes haurien de donar pas a lluminàries del model Villa sobre la façana de les futures vivendes".

Igualment, Paco Penadés afirma que "les lluminàries rectangulars ubicades a la Plaça de La Vila es presenten com un model impropi per un conjunt històric-artístic amb la consideració de BIC. Per això s’hauria d’actuar substituint les actuals lluminàries per altres del model Villa, donant així una imatge d’uniformitat".

Així mateix, en paraules del regidor d'enllumenat, "com que actualment s’està procedint a la demolició de cases a la Cantereria, fet que ha suposat la retirada de lluminàries del model Villa, estes es podrien restaurar per part de la Regidoria d’Enllumenat i instal·lar a La Vila. Donaríem així una segona vida a aquestes lluminàries i aconseguiríem homogeneïtzar el conjunt històric de La Vila.

Finalment, Paco Penadés comenta que "com a Regidor d’Enllumenat i membre de la Comissió de Patrimoni, pense que és una intervenció necessària per a millorar la imatge del barri de La Vila, per això des del Grup Polític Municipal del Partit Popular sol·licitem que en la pròxima convocatòria de la Comissió de Patrimoni, s’incorpore en l’ordre del dia un punt per a tractar la il·luminació de La Vila".

Llegir 135 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM