Divendres, 29 Març 2024

L’atur industrial a Ontinyent tanca 2022 encadenant 10 anys de descensos i una baixada acumulada del 54%

Posted On Dimarts, 03 Gener 2023 16:22 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La indústria ha tancat 2022 a Ontinyent encadenant 10 anys de descensos en les xifres d’atur al sector, i acumulant una baixada del 54% en aquest periode.

L’onada de dades del SERVEF de desembre de 2022 apunta que al sector industrial hi ha 639 persones aturades, el que suposa un descens interanual del 1’3% front a les 648 de desembre de 2021, acumulant-se ja una dècada de descensos interanuals ininterromputs i un 54% d’aturats des dels 1403 de desembre de 2012.

Les xifres globals també són positives, amb 2568 aturats de desembre de 2022 que milloren en quasi un centenar de persones els 2665 de desembre de 2021, i que suposen la millor xifra des dels 2442 de setembre de 2008, any de l’esclat de la crisi econòmica internacional sorgida a partir de la fallida del gegant financer Lehman Brothers.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que estes xifres “mostren que els grans esforços fets per impulsar un sector clau com el de la indústria estan pagant la pena. Un treball conjunt de l’Ajuntament amb les empreses, entitats i asociacions que ens està servint per plantar cara a un context al que en pocs anys hem hagut de fer front als efectes globals d’una crisi econòmica, una pandèmia i una guerra”, recordava.

El primer edil feia referència específica a la inversió acumulada en modernització dels polígons industrials “que des del primer moment ha estat un eix d’acció i que ha suposat més de 5 milions d’euros d’inversió entre Ajuntament, Generalitat i particulars”, però també a les ajudes, subvencions i bonificacions a les empreses, les accions formatives per afavorir la competitivitat de les mateixes, i línies específiques com l’impuls al Clúster Tèxtil Sanitari durant la pandèmia, acció que va ser posada com  exemple de reacció de la indústria contra la Covid-19 en un estudi de la Universitat Complutense de Madrid.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, recordava que als últims anys no sols la indústria s’ha beneficiat de programes específics d’acció per afavorir l’ocupació, posant com a exemple el pla  “Tornem Junts” 2020-2021 posat en marxa per l’Ajuntament  per fer front als efectes de la Covid-19, així com altres com ara els xecs “Tornem Junts”; el pla d’Obres i Serveis; o el programa “Ontinyent Rehabilita”, entre d’altres accions per afavorir alssectors econòmics i afavorir l’ocupació.

“Un treball al qual l’Ajuntament ve treballant colze a colze amb les empreses per mantenir i crear llocs de treball, per ser més competitius i per afavorir la implantació d’empreses i establiments a la ciutat, aconseguint també amb el suport econòmic d’altres administracions. Són polítiques que estan tenint resultats positius demostrats i quantificables, una línia en la que volem seguir aprofundint als propers anys per assolir un futur pròsper per a Ontinyent”, concloïa.

Llegir 153 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM