Dimarts, 23 abril 2024

El PP s'absté als pressupostos perquè "són millorares, arriben tard i s'obliden novament de reivindicacions històriques com la Plaça Major i de la Concepció

Posted On Divendres, 23 Desembre 2022 16:38 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El grup municipal del Partit Popular d'Ontinyent va votar abstenció al ple d'ahir de pressupostos municipals de 2023.

En paraules de la portaveu i presidenta del PP Ontinyentí, Mercedes Pastor, "el govern de majoria absoluta de la Vall ha aprovat el document econòmic més importat d'un ajuntament, però que el document en qüestió és millorable, arriba tard i no serà efectiu a primers de gener i s'oblida de reivindicacions històriques que a este pas passaran de dir-se històriques a denominar-se missió impossible.  

La portaveu del PP es va referir a dues inversions que altra vegada cauen en l’oblit o bé no apareixen al capítol d’inversions, com és el cas de la Plaça Major o bé a altres inversions que apareixem amb zero euros, cas de la Plaça la Concepció. Com va dir Mercedes Pastor, "són dos importants estampes de la ciutat que clamen històricament una inversió que està sent retardada i oblidada legislatura rere legislatura".

La presidenta del Populars d'Ontinyent va assenyalar el fet que després de les negociacions amb la regidora d’Hisenda s'ha consignat novament una partida de 10.000 euros per a les partides d’enllumenat i cementeri.

La d'enllumenat, que dirigeix el regidor popular Paco Penadés, destinada a canviar d'il·luminació del campanar de la Vila, el més alt de la Comunitat Valenciana. Pel que fa a la consignació econòmica per a la regidoria de cementeri, explicà Mercedes Pastor, es tracta de "poder seguir duent endavant la millora pel que fa a l’adaptació, la seguretat i la sostenibilitat d'esta instal·lació municipal, el cementeri, que m’agrada anomenar l’altre Ontinyent".

La portaveu popular va tornar a repetir l'exigència ja formulada d'any passat i que encara no ha estat executada pel que fa a l'eliminació del pou cec del cementeri que hauria de desaparéixer per obligatorietat. Mercedes Pastor va assenyalar que "espera que haja pres nota la regidora d'Hisenda i amb alguna modificació de crèdit puga dur-se a terme".

Els populars han tornat a reclamar inversions per a la fibra òptica a Ontinyent. En este cas fent referència a la falta de partida per a la fibra òptica al barri de la Vila, pel que fa al soterrament de les línies. "No trobem, va dir Mercedes Pastor, cap partida que incloga ajudes a les persones que demanen la fibra i que al barri de la Vila estan abocats a fer el soterrament de les línies i cal recordar que es va dir al seu dia que s'obriria una línia de subvencions en este sentit".

Pel que fa a l'amortització de deute, la portaveu del PP va explicar que és cert que este any no van a fer préstec quan l’any passat fou de quasi quatre milions, però cal recordar que l'ajuntament d'Ontinyent està pagant amortitzacions de préstec amb un increment del 64,09%, pagant lloguers, imports per sentències, etc.

           

Llegir 157 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM