Dimecres, 01 Mai 2024

Ontinyent programa 17 activitats per afavorir la conciliació familiar i laboral en Nadal

Posted On Divendres, 23 Desembre 2022 16:31 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Les regidories d’Igualtat, Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent han presentat la programació  “Nadal Corresponsable”, que inclou 17 sessions d’activitats per a xiquets i xiquetes amb les que es pretèn afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral en estes dates.

Es tracta d’una iniciativa inclosa al Pla “Corresponsables” que subvencionen la Generalitat i el Ministeri d’Igualtat i també dins la campanya de nadal municipal “Ontinyent Il·lusiona”.

Els regidors de les tres àrees implicades, Natàlia Enguix, Óscar Borrell i Jordi Vallés, presentaven aquest dijous en roda de premsa la iniciativa, que consta de quatre parts: “Nadal Jove”, “Nadal al Museu Tèxtil”, “Nadal als Barris” i “l’Escola de Nadal” a la Piscina Coberta. Tots tres coincidien en destacar la implicació del Govern d’Ontinyent “en l’atenció i cura dels xiquets i xiquetes en periode vacacional, de manera compatible amb les responsabilitats i les tasques a dur a terme pels seus pares, mares i tutors durant les festes nadalenques”.

Així, Óscar Borrell explicava que l’Escola de Nadal de la Piscina Coberta “és una activitat que veniem fent als últims anys i que ara incloem dins el Nadal Corresponsable. Amb ella per sols 18 euros, des del 26 de desembre i durant 2 setmanes un total de 80 xiquets i xiquetes van a gaudir de tot un ventall d’ativitats com manualitats, tallers, natació, jocs d’habilitats o esports, sempre adaptats als seus trams d’edat. Una iniciativa educativa i esportiva que permet als xiquets i xiquetes educar-se i aprendre coses jugant, al temps que s’afavoreix la conciliació de la vidalaboral i familiar de manera assequible per a les famílies”.

Jordi Vallés explicava que el “Nadal Jove” es desenvoluparà del 23 al 29 de desembre a l’Espai Jove, ubicat al carrer Joan XXIII, “un espai lúdic que inclou oferta variada per a unes dates de la franja de 11 a 16 anys, necessiten especialment ofertes d’oci específiques. Ací la tenen, i a més en un lloc adient”, explicava. Així, el Nadal Jove oferira el 23 desembre olimpiades joves i taller de cuina; el 26 desembre rallye fotografic; el 27 desembre gymkana urbana i taller de ciencia; el 28 desembre iniciaio al funky i batukada; i el 29 desembre taller de dolços de nadal i festa cloenda. Les activitats tenen lloc de matí i vesprada, i les inscripcions poden fer-se al propi Espai Jove o emprant el codi QR que s’està difonent amb cartell de la programació.

De les altres dues activitats, “Nadal al Museu Tèxtil” i “Nadal als barris” donava detalls Natàlia Enguix, qui feia un balanç positiu d’altres activitats del pla “Corresponsables”, com les escoles d’estiu, les activitats infantils disposades en la fira de novembre, o l’inici de la ludoteca posada en marxa aquest mes de desembre. “Ara volem seguir avançant i oferir esta programació que permet comptar amb espais on les xiquetes i xiquetes poden aprendre coses i gaudir d’estos dies de vacances sense eixir de la ciutat, al temps que afavorim la conciliació del temps de les seues famílies”.

Així, amb “Nadal al Museu Tèxtil”, s’aprofita l’obertura de portes del Museu Tèxtil per organitzar tallers per a la franja de 6 a 12 anys d’edat, els dies 26 i 30 desembre i 2 i 4 gener, de 11:30 a 13:00 hores, podent incriure’s telefonant al 610747239 de 11:00 a 13:00 hores. Pel que fa al “Nadal als Barris”, l’activitat segueix la linia dels tallers d’activitats oferits a la fira, i tindrà lloc els dies 27 desembre a la Casa de Cultura de Saant Rafel; 28 de desemebre al Parc Mestre Ferrero i 29 de desembre al Parc del Llombo, sempre en horari de 10:00 a 14:00 hores, i coordinades per 2 monitors.

Llegir 138 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM