Dimecres, 24 abril 2024

El Campus d’Ontinyent homenatja Carme Miquel dedicant-li el nom de la seua biblioteca

Posted On Dimarts, 29 Novembre 2022 16:29 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El Campus de la Universitat de València (UV) a Ontinyent homenatjava aquest dimarts la desapareguda professora, escriptora i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua Carme Miquel i Diego, dedicant-li el nom de la seua biblioteca.

Aquest homenatge tenia lloc en un acte que reunia autoritats municipals i acadèmiques, entre elles la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Canto i l'acadèmica ontinyentina Tudi Torró. L’acte coincidia amb la inauguració de la XII Universitat de Tardor d’Ontinyent (UTO), organitzada per la Universitat de València, l'Ajuntament d'Ontinyent, la Diputació de València, Caixa Ontinyent i la Fundació Universitària Campus Ontinyent.

Al torn d’intervencions, la vicerectora de Cultura i Esport de la UV, Ester Alba, destacava que posar el nom de Carme Miquel a la biblioteca “posa en valor el seu treball en defensa de l’aprenentatge i del valencià, i evita que caiga en l’oblit històric” al que han caigut altres moltes dones, destacant la importància de la Universitat de Tardor “com eina de transmissió del coneixement de la Universitat a la societat ontinyentina”. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, mostrava la seua doble satisfacció “per poder comptar un any més amb la UTO com un pilar bàsic de la Setmana de la Ciutat Educadora, compartint coneixements amb la ciutadania, i poder fer-ho en un dia com hui on després de vàries remodelacions vegem com ha evolucinat la biblioteca del Campus, que cada volta és millor i compta amb millors serveis”. El Director del Campus, Pedro Pérez, explicava que la inauguració de la Biblioteca “és la guinda d’una programació que inclou activitats per a tota la població i tots els sectors d’edat”, assenyalava.

Les activitats de la Universitat de Tardor, incloses al seu torn dins la Setmana de la Ciutat Educadora d’Ontinyent, inclouen seminaris destinats a l’estudiantat dels graus i postgraus presents al Campus d’Ontinyent de la UV, conferències per a públic en general, així com la III edició de la cursa solidària.

Al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora, aquest dimarts tenia lloc de matí també al Campus la presentació del llibre “Jocs de Llapis i Paper”, un projecte educatiu sobre experiències pedagògiques del CEIP Lluis Vives guanyador del Premi Micalet 2021, editat per Edicions 96. Igualment, el Campus acollia el Seminari de la Facultat d’Infermeria, amb les conferències "Elaboració d’un document científic"; i "Parlem sobre teràpies complementàries. Acupuntura de la mà i del peu (Su-Jok)". A més a més, també aquest dimarts es comptava a la seu de la UNED amb la intervenció de l’analista polític i periodista José Ignacio Torreblanca, titolada “Ordre i desordre global. El paper d’Europa i  el seu futur”, on partint del conflicte entre Rúsia i Ucraïna analitzava el context global internacional.

La programació completa de la UTO es pot consultar a https://www.uv.es/campusont/UTO22, i la de la Setmana de la Ciutat Educadora a http://ciutateducadora.ajuntament-ontinyent.es/dia-internacional-ciutat-educadora/

Llegir 203 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM