Diumenge, 12 Mai 2024

Compromís: "La batalla de La Vall ens Uneix contra la Mancomunitat pels residus li costa diners a la gent d'Ontinyent"

Posted On Divendres, 18 Novembre 2022 09:54 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha denunciat el perjudici econòmic per a Ontinyent i les arques municipals fruit dels enfrontaments polítics de la majoria absoluta de La Vall ens Uneix contra la Mancomunitat de Municipis, en relació amb la gestió dels residus.

El regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno han recordat que des de Compromís per Ontinyent s'ha reclamat sempre una postura dialogada sobre les qüestions relacionades amb els residus, tant la recollida diària com la recollida selectiva, que no ha sigut escoltada pel govern municipal.

Ara el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha sentenciat contra la decisió del govern municipal d'Ontinyent de no abonar les despeses de diversos anys del servei extra de recollida selectiva, condemnant l'Ajuntament d'Ontinyent a pagar el cost del servei en qüestió i les costes judicials d'aquest litigi.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, "la sentència que hem conegut aquests dies corrobora que el partidisme i les batalles polítiques han guiat l'actitud i les accions del govern municipal de Jorge Rodríguez respecte a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida i les qüestions vinculades a la gestió dels residus, una situació que venim denunciant tota la legislatura. Estem davant d'una situació greu, ja que la negativa a pagar les despeses de la recollida selectiva extra de diversos anys, que va aprovar en solitari La Vall ens Uneix els 26 de desembre de 2019, havia suposat un perjudici econòmic a la Mancomunitat i un enriquiment injust per a l'Ajuntament, tal com exposa el TSJ".

"És cert que el sistema existent podia estar resultant desigual i calia ser revisat en relació amb la despesa per la recollida i els ingressos rebuts d'Ecoembes per cada localitat segons el seu volum de reciclatge. No obstant això, que davant aquesta situació el govern municipal optara per deixar de pagar factures d'un servei que sí que s'estava prestant, va ser una decisió molt poc prudent i molt irresponsable. Ontinyent, com a capital de la comarca, hauria d'haver col·laborat i treballat conjuntament en la recerca d'un sistema que fora més equitatiu en el repartiment dels ingressos d'Ecoembes, ja que això beneficiava als interessos d'Ontinyent i també als de molts altres pobles de la Vall d'Albaida que també fan un major volum de reciclatge. En canvi, deixar de pagar les factures i posar en perill l'estabilitat econòmica de la Mancomunitat davant aquesta situació ha sigut una temeritat i una il·legalitat que ara ha estat confirmada per la sentència del TSJ", ha exposat Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha apuntat que "ara caldrà corregir la situació, amb el pagament per part de l'Ajuntament de més de 67.000 euros acumulats dels diferents anys, i 1.200 euros de les costes judicials per haver perdut el litigi. No només s'incrementa la pressió sobre les arques municipals pel fet d'haver de pagar tota la despesa de colp, en lloc d'haver-la abonat fraccionadament quan tocava, sinó que de les butxaques de les ontinyentines i ontinyentins s'han de pagar unes costes judicials fruit de les batalles polítiques d'aquest govern municipal. Per això des de Compromís per Ontinyent demanàvem prudència i diàleg, i sempre havíem defensat que anar contra la Mancomunitat de la Vall d'Albaida no era defensar els interessos de la gent d'Ontinyent. No hi ha res més negatiu per als interessos d'Ontinyent que haver de pagar ara més diners per aquesta sentència desfavorable".

"Una vegada més, parlem dels recursos públics de tota la ciutadania, on cada euro compta i no es pot malbaratar en batalles estèrils, que és justament el que ha fet aquest govern municipal. Per això els demanem una reflexió profunda, ja que l'estabilitat econòmica i la correcta gestió dels recursos d'Ontinyent han d'estar per damunt del partidisme. A més, també reclamem un canvi d'actitud clar del govern del senyor Rodríguez respecte a la comarca i la Mancomunitat de Municipis. No podem exercir una vertadera capitalitat comarcal si com a Ajuntament s'aproven accions que suposen un perjudici contra la Mancomunitat i les localitats que la conformen. Les institucions de proximitat i l'esperit comarcalista es defensen amb fets. Ontinyent, com a capital, ha de ser un vertader referent de col·laboració entre pobles. Malauradament, sembla que actualment no és així", ha conclòs Moreno.

Llegir 78 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM