Divendres, 03 Mai 2024

Nico Calabuig defensa els drets laborals dels monitors dels centres cívics al Ple i exigeix solucions al govern local

Posted On Dilluns, 24 Octubre 2022 10:06 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Aquest passat dijous, el portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, intervenia durant el torn de precs i preguntes del Ple de l'Ajuntament d'Ontinyent per a demanar solucions a la situació que pateixen els monitors i monitores que imparteixen cursos en els centres cívics municipals dels diferents barris d'Ontinyent.

Calabuig va denunciar que els treballadors i treballadores pateixen una situació de deixadesa per part de l'empresa adjudicatària, amb nòmines pendents de pagament, impossibilitat de contactar amb els responsables de l'empresa, i falta de cobertura de les baixes, fins i tot les definitives, entre altres situacions.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, "hem traslladat aquesta problemàtica al Ple Municipal, perquè és preocupant i inacceptable. A hores d'ara estan afectats per aquesta situació els monitors i monitores d'activitats com la gimnàstica, ioga, pilates, cursos de memòria per a gent major i els grups de patchwork, dels Centres cívics del Llombo i Sant Josep, i el CIM de Sant Rafael. Els mateixos treballadors i treballadores s'han posat en contacte amb nosaltres, ja que se'ls deuen mensualitats com la del mes de setembre, i tampoc han rebut el 'finiquito' de l'any passat, que els correspon com a treballadors fixes discontinus".

"No tenen un dia fixe de pagament i no se'ls faciliten els documents de les seues nòmines. Fins ara tampoc han comptat amb un calendari laboral, tal com han sol·licitat en diverses ocasions, per tal d'organitzar-se adequadament. A més, quan es produeixen baixes del personal, fins i tot de forma definitiva, no s'estan cobrint. Per tant, són els treballadors i treballadores dels cursets qui estan cobrint les hores que queden lliures, per evitar que els usuaris i usuàries dels centres es queden sense les activitats", denunciava Calabuig.

El portaveu subratllava que "a més, l'empresa no respon a cap comunicació telefònica ni escrita, i en dos anys els treballadors i treballadores només s'han pogut reunir una vegada amb els seus responsables, que actualment no saben ni tan sols qui són. Fins aquest moment, sempre que els monitors i monitores afectats han sol·licitat informació al departament municipal corresponent, la Regidoria de Política per a les Persones, se'ls ha remés a l'empresa. Pensem que en una situació d'aquesta gravetat, i tenint en compte que és l'Ajuntament qui contracta a l'empresa que està realitzant aquesta gestió laboral tan nefasta, s'hauria d'actuar per part del govern municipal amb celeritat, ja que s'està afectant al desenvolupament dels cursets dels centres cívics i als drets laborals de monitors i monitores que presten un servei a Ontinyent".

El portaveu apuntava que "farem seguiment de l'evolució del tema en els següents dies, ja que la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, només es va limitar a afirmar que estan treballant el tema, però que ens respondran per escrit. Per la seua banda, l'alcalde Jorge Rodríguez ens sembla que va voler excusar qualsevol responsabilitat afirmant que no es tracta de treballadors municipals, sinó d'una empresa adjudicatària. Ens sorprén aquesta actitud, com si no fora l'Ajuntament qui realitza aquesta contractació i qui hauria de supervisar el bon funcionament de les empreses que treballen amb el consistori".

"A més, l'actitud de l'alcalde ens va transmetre una falta de sensibilitat amb la situació que estan patint els treballadors i treballadores, que amb la seua tasca presten un servei molt important als centres cívics que l'Ajuntament d'Ontinyent té als barris del Llombo, Sant Rafael i Sant Josep. Tampoc considerem encertat que l'alcalde ens volguera interrompre al Ple mentre argumentàvem els nostres precs i preguntes, i que posteriorment se'ns haja acusat de crear alarma social, quan els fets denunciats són aquests. L'alcalde i el seu partit tenen majoria absoluta i haurien d'assumir les seues responsabilitats en aquelles coses que no funcionen bé per a poder millorar-les, i deixar de respondre a les crítiques constructives tirant balons fora o fent oposició a l'oposició. Continuarem treballant en aquesta qüestió, ja que és molt greu", concloïa Calabuig.

Llegir 205 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM