Divendres, 17 Mai 2024

Els fons europeus “Next Generation” permetran augmentar els 10 milions d’euros invertits en rehabilitació d’habitatges a Ontinyent

Posted On Divendres, 07 Octubre 2022 17:10 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els fons europeus «Next Generation» permetran augmentar els 10 milions d’euros que s’han invertit durant l’última dècada a Ontinyent en matèria de rehabilitació d’habitatges.

Estes ajudes europees eren objecte d’una jornada informativa que tenia lloc aquest dimecres al Centre Cultural Caixa Ontinyent, introduïda pel Director General de  Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica de la Conselleria d’Habitatge, Alberto Rubio, i la regidora d’Hisenda d’Ontinyent, Natàlia Enguix; i que ha comptat amb l’assistència d’alcaldes i alcaldesses de la Vall d'Albaida, arquitectes, constructors, registradors de la propietat i particulars.

La regidora recordava que des de 2011 el Govern d’Ontinyent ve apostant per la rehabilitació d’habitatges, període al qual “s’han destinat més de 3 milions d’euros de fons municipals per fer més confortables els habitatges de la nostra gent. Quan des de la Generalitat, l’anterior govern, no donava ajudes a l’habitatge, este Govern va posar en marxa el programa Ontinyent Rehabilita, una iniciativa municipal que juntament amb els plans ARRU i ARRUR ha permés que la inversió pública i privada a Ontinyent en habitatge supere els 10 milions d’euros”, una quantitat que ara es podrà veure incrementada amb les noves ajudes europees.

Alberto Rubio explicava que aquest pla ja ha esgotat la primera tanda d’ajudes per a la Comunitat Valenciana, dotada amb 21 milions d’euros, “però en aquest cas açò no és una mala notícia sinó tot el contrari. Estem tramitant un increment i va a haver crèdit per a tots, ho garantim, mínim 200 milions d’euros més per als municipis de la Comunitat Valenciana d’ací al proper estiu. Només cal ser àgils per tenir quant més volum de sol·licituds, millor, perquè la consigna de la Comissió Europea és que no sobre cap euro”, assenyalava. Rubio recordava que les rehabilitacions integrals d’edificis són les preferibles, i que tota la informació al respecte es pot trobar a l’oficina Xaloc, posada en marca a l’edifici municipal CREC del carrer Maians.

Llegir 122 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM