Divendres, 19 abril 2024

El fiscal d'Alqueria tracta d'excloure del judici un informe pericial que avala la defensa de Jorge Rodríguez

Posted On Divendres, 23 Setembre 2022 19:31 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El fiscal i les acusacions del cas Alqueria, entre elles el Partit Popular, tracten que el tribunal no accepte una pericial del Col·legi de Secretaris i Interventors que avala la defensa de Jorge Rodríguez, ex president de la Diputació de València, i la resta d'imputats.

El dictamen, elaborat per dos perits del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers, sosté com apunten les defenses, que Divalterra no tenia per què guiar-se pels principis de publicitat i transparència en els seus processos de selecció de personal.

L'informe, que el tribunal haurà de decidir el dilluns si s'incorpora o no a la causa, assenyala que els principis aplicables a les empreses públiques per a la selecció de personal són els d'igualtat, mèrit i capacitat, sense que s'incloga el de publicitat, ni el de transparència. “En el particular de la contractació especial d'alta direcció les societats públiques locals com Divalterra gaudeixen d'ampli marge de discrecionalitat”, es conclou.

L'informe defensa les contractacions realitzades i remarca que la contractació del personal d'alta direcció “no perjudica la solvència de l'empresa, per la qual cosa no s'observa una gestió ineficaç o una dilapidació de recursos públics”. El dictamen recorda que en l'informe de conclusions provisionals del Ministeri Fiscal se cita que la contractació del personal era costós, inútil i ineficaç per al compliment dels fins públics. No obstant això, l'informe pericial remarca que “analitzats els comptes de l'empresa pública des de l'any 2013 a 2019 les dades econòmiques de l'empresa no es dedueix una gestió en perjudici de l'interés públic”.

El dictamen proclama que les contractacions d'alta direcció qüestionades compleixen els requisits exigits en la Llei segons la interpretació que realitza la jurisprudència: tots els contractes de personal laboral de caràcter especial d'alta direcció són temporals, les funcions que s'encomanen al personal d'alta direcció són compatibles amb el decret que regula el personal d'alta direcció, i en cap cas es dedueix de cap manera que no hagen realitzat les funcions que se'ls atribueix en els respectius contractes. Pel que a la classificació de l'empresa Divalterra es refereix, considera de Categoria I, com altres organismes de moltíssim major grandària, el dictamen assenyala que “no resulta desproporcionada ni arbitrària, responent a l'autonomia garantida constitucionalment de la que gaudeix l'Entitat Local per a determinar la seua pròpia organització”.

L'informe respon també a la constatació d'un consell de direcció en l'ombra detectat per la fiscalia, i considera, per contra, que es tracta d'un instrument complementari del govern i l'administració de totes dues institucions, la Diputació i Divalterra, per a la coordinació, seguiment i assessorament als òrgans de govern i administració de la Diputació i de la societat.

Llegir 250 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM