Dijous, 28 Març 2024

200 escolars d’Ontinyent celebren el Dia Mundial Sense Cotxes amb un recorregut pels nous “Camins Escolars Segurs”

Posted On Dijous, 22 Setembre 2022 15:01 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Al voltant de 200 escolars d’Ontinyent celebraven el Dia Mundial Sense Cotxes amb un recorregut pels nous “Camins Escolars Segurs” per fomentar que l’alumnat vaja a peu a l’escola.

Es tracta d’una de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat posada en marxa per la regidoria de Sostenibilitat, que baix el nom de “bicibús escolar" ha inclós una ruta en bicicleta i un esmorzar saludable amb obsequis per a l’alumnat.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, agraïa la bona acollida “a una activitat festiva i reivindicativa adreçada als xiquets i xiquetes, que són el futur i en els que més hem de treballar la mobilitat sostenible. Una activitat en la que a més fem visible el treball fet en la I Fase del projecte Camins Escolars Segurs, amb el qual s’estem avançant a la regulació que el Govern d’Espanya ja ha anunciat que va a treballar per afavorir que els entorns escolars siguen més segurs”.

En concret, els centres participants a la I fase del projecte han estat La Solana, Bonavista, La Milagrosa, Santa María, Lluís Vives i La Pureza de María. A l’entorn d’estos centres, amb la participació de les regidories de  Sostenibilitat, Educació i Educació Viària, i amb ajuda de la Generalitat Valenciana, s’ha col·locat banquets i taules, senyalitzat els recorreguts més segurs, i creat zones d'estacionament específic per a bicicletes i patinets, entre d'altres. La proposta d’actuació va estar aprovada pel Consell de Medi Ambient i va comptar amb la participació del col·lectiu “Ontinyent en Bici”.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, felicitava la regidoria de Sostenibilitat per l’organització del “Bicibús Escolar” i recordava que després de finalitzar la I Fase dels “Camins Escolars Segurs”, està en estudi la Fase II, que extendrà el pla als col·legis Martínez Valls, Vicente Gironés, Carmelo Ripoll, la Concepció i Sant Josep, a més del Conservatori Professional de Música.

Les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat també incloïen aquest dijous altra activitat per als xiquets i xiquetes, en aquest cas, de vesprada i a la Glorieta, amb l’espectacle de teatre a l’aire lliure, titelles i clown "Organik" adreçat a públic familiar i amb un clar missatge d’estima a la natura.

Llegir 161 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM