Diumenge, 19 Mai 2024

La Vall Ens Uneix reclama que es prioritze el desdoblament de la CV-60 en La Vall d’Albaida per davant del tram de La Safor

Posted On Divendres, 09 Setembre 2022 15:05 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

La Vall Ens Uneix ha reclamat que es prioritze l'actuació de desdoblament de la carretera CV-60 al tram Terrateig-l’Olleria, a La Vall d’Albaida, per davant del de Palma de Gandia-Gandia, a La Safor.

El diputat comarcal per La Vall Ens Uneix a la Diputació de València, Joan Sanchis, ha destacat que el nou accident mortal registrat la setmana passada a la CV-60, a l’altura de Castelló de Rugat, "demostra una volta més la urgència de desdoblar una carretera que va construïr inicialment per a ser autovia, i que  a hores d’ara és tota ella un punt negre, amb una mitjana d'un mort a l'any des de fa quasi dues dècades”.

Sanchis recordava que “s’han perdut ja massa vides per la demora en una intervenció que es va anunciar fa 17 anys", quan Generalitat i Govern d’Espanya van signar un document pel qual Foment es feia càrrec d'acabar l'Autovia Central (A 7/CV-40) i el Consell l’autovia CV-60, al doble tram de 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria, "un tram on tots els partits i ajuntaments estem d’acord en què és urgent intervindre".

La Generalitat, continua el diputat, “ha col·locat radars i limitat la velocitat a 80 kilòmetres per hora en alguns trams, el que reconeix l’enorme risc de colisions frontals. En octubre de 2019 el grup de La Vall Ens Uneix va presentar una moció a la Diputació de València perquè aquesta reclamara a la Generalitat que posara en marxa l’obra, es va reclamar però ni cas. L'any passat encadenavem dos accidents mortals, i ara en tenir un altre ens parlen de que van a iniciar-se els tràmits. Quan ja fa 17 anys que estem esperant".

El diputat explica que “allò que ha de tenir en compte la ciutadania és que el primer que van a fer i del que estan parlant no és d’executar l’obra, sinó de l’inici en 2023 de la redacció del projecte d’execució; i que si els tràmits posteriors fins iniciar l’obra ja podrien durar anys, més van a allargar-se si posen com a prioritat, com estan fent, l’actuació en el tram entre Gandia i Palma de Gandia, on ni tan sols estan d’acord els partits polítics i agents socials, con sí ho estem a La Vall d’Albaida”.

Joan Sanchis incideix en què "si al procés no se li dona la prioritat necessària va a executar-se amb sort a finals d’esta dècada, el que seria intolerable per la importància que té per a la seguretat de les persones, que ha de ser sempre prioritat per a les administracions". Sanchis destaca que, “a més, no sols és per seguretat, sinó unanecessitat per al desenvolupament i creixement econòmic dels nostres pobles, ciutats i les seues indústries i una via de connexió fonamental entre els propis pobles de la comarca. 17 anys ja han sigut prou espera, no volem que siguen 25 ni 30, i per això la prioritat ha de ser absoluta, és una actuació urgent”, concloïa.

Llegir 206 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM