Diumenge, 19 Mai 2024

Ontinyent executa la I Fase del projecte Camins Escolars Segurs per fomentar que l'alumnat vaja a peu a escola

Posted On Dilluns, 05 Setembre 2022 17:13 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent està finalitzant l’execució de la I Fase del projecte “Camins Escolars Segurs", amb el que s’impulsa la creació d’itineraris segurs per fomentar que l’alumnat vaja a peu a l’escola.

Es tracta d’una iniciativa aprovada pel Consell de Medi Ambient a proposta del col·lectiu “Ontinyent en Bici”, i posada en marxa per les regidories de Sostenibilitat, Educació i Educació Viària per tal de desenvolupar una xarxa d’itineraris segurs als centres educatius.

El pla de treball ha inclós a la I fase la participació de 6 col·legis de primària: La Solana, Bonavista, La Milagrosa, Santa María, Lluís Vives i La Pureza de María, amb ajuda de la Generalitat Valenciana, i està contemplant actuacions com ara la col·locació de banquets i taules, senyalització horitzontal dels recorreguts més segurs, o creació de zones d'estacionament específic per a bicicletes i patinets, entre d'altres. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que “la promoció d’una xarxa d’itineraris segurs per desplaçar-se de manera segura i autònoma des de casa a l’escola ens ajudarà a afavorir una mobilitat sostenible, saludable i segura dels i les escolars, implicant a totes i tots: professorat, AMPES, alumnat, Ajuntament i veïnat”.

Després de finalitzar esta actuació tindrà lloc una II Fase que està actualment en estudi, que extendrà el pla als col·legis Martínez Valls, Vicente Gironés, Carmelo Ripoll, la Concepció i Sant Josep, a més del Conservatori Professional de Música. Esta segona fase comptarà amb una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de 29.250 euros, el 50% del cost total.

Millora de les canalitzacions d’aigua al Vicente Gironés

Al marge del projecte de Camins Escolars Segurs, l’Ajuntament també està duent a terme de cara a l’inici de curs diverses actuacions i millores als centres educatius. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “són tasques d’acondicionament que venim duent a terme tots els anys abans de la tornada a classe de l'alumnat, per ajudar a que els centres estiguen en les millors condicions possibles”.

Entre estes actuacions dutes a terme a través de la brigada d’Obres i Serveis municipal destaca enguany el canvi d’al voltant de 500 metres de canonades d’aigua al CEIP Vicente Gironés, on s’han subtituits materials vells i deteriorats per canalitzacions modernes de PVC. A més a més, s’han dut a terme tasques menors de reparació i pintura en atenció a les demandes realitzades dels dels diferents equips directius. A més a més, des de la regidoria de Parcs i Jardins s'ha dut a terme actuacions a l’enjardinament dels centres, tot i que s’està treballant el projecte específic per millorar les zones verdes escolars que va demandar la ciutadania al procés “Ontinyent Participa”, del que es preveu iniciar l’execució enguany.

Llegir 220 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM