Dilluns, 06 Mai 2024

Joan Sanchis Diputat Provincial de la Vall d'Albaida “Ens Uneix” la salut de la Vall d’Albaida

Posted On Dimarts, 26 Juliol 2022 07:39 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els pobles d’Interior existim i tenim veu.

Eixa veu és la Vall ens Uneix. Aquest dimarts, al plenari de la Diputació de Valéncia, es demostrava amb fets que som l’unica formació que defensa els interessos i reclamacions d’Ontinyent i la comarca per damunt de qualsevol sigla política. Cal lamentar que el partit majoritari, el PSPV-PSOE, votara en contra de la reapertura de la planta de medicina interna de l’Hospital d’Ontinyent, una postura que ni tan sols han volgut explicar.

Des de la Vall Ens Uneix presentàvem i defensàvem una moció per demanar la reapertura de la planta de medicina interna de l’Hospital d’Ontinyent, un tancament que es produïa malgrat que més de 4000 persones isquerem a reclamar els nostres drets, el dret a tindre una sanitat digna. Un tancament que a Ontinyent “llovía sobre mojado” perquè ja s’ha eliminat el servei de diàlisi i de dermatologia. No volem ser més que cap comarca ni poble, però tampoc menys. Sols demanem que la ciutadania de la Vall d’Albaida tinga el que es mereix.

El vot en contra del PSOE

No hi ha cap tipus de justificació cap a aquestes decisions, però tampoc al que es va viure al plenari de la Diputació. Totes les formacions polítiques presents (PP, Compromís, i Ciudadanos) donaven suport a la moció a excepció, com hem dit, del PSOE, qui es queda sol amb el seu vot en contra de demanar la reobertura de la planta de medicina interna. Aquest vot en contra és una decisió molt greu que demostra que per a alguns i algunes les sigles del partit polític estan per damunt de la salut i de la ciutadania, per als qui qualsevol formació ha de treballar. A la política es ve a treballar per millorar la vida de la gent i que puguen així desenvolupar el seu projecte vital.

L’oposició del PSOE i el tancament de la planta de medicina interna evidencia com d’allunyats estan de la realitat. Aquests dies ja s’estan notant els efectes d’aquest tancament. El primer que ho ha notat ha sigut el servei d’urgències de l’Hospital Lluís Alcanyís perquè són moltes les persones que acudeixen a Xàtiva col·lapsant les urgències, el que perjudica a la ciutadania de la Vall d’Albaida, la Costera, La Canal i La Ribera però també al personal sanitari.

En fets, hem aconseguit que la Diputació de València, malgrat el vot en contra del PSOE, demane explicacions a la Conselleria de Sanitat pel tancament de medicina interna. Les nostres sigles sols obedeixen als interessos de la nostra gent, dels nostres pobles i de la nostra comarca. Ho vam dir a l’inici de la legislatura, i ho mantenim: venim a defensar i donar veu als pobles de la Vall d’Albaida".

Som conscients que falten metges i som els primers que defensem que els i les sanitàries tenen el dret a les vacances, però esta situació no s’ha produït altres anys. Aquest any ha faltat planificació per part de la gerència del departament sanitari. I ho diem així perquè el d’Ontinyent és l’únic hospital valencià que este estiu ha tancat la planta de medicina interna.

Però les vacances no poden ser cap excusa per justificar un tancament d’una planta perquè, per exemple, en tots els ajuntaments, els serveis de neteja agafen vacances i no deixen de netejar-se els carrers. Per això, no entenem que en Sanitat es tanquen serveis i, a més, que ho facen durant el període de temps en què més gent visita la Comunitat Valenciana. A Ontinyent s’ha tancat la planta de medicina interna i en els centres de salut de molts municipis, com han anat denunciant els alcaldes i alcaldesses, també s’estan produint reducció d’horaris en l’atenció primària. Unes decisions a l’interior de la Comunitat Valenciana que contrasten amb el reforç de metges i metgesses que s’ha produït als centres de la costa. Ens pareix genial, però els pobles i les comarques de l’interior, com va demostrar la ciutadania durant la manifestació del passat 28 de juny, existim. No som ciutadans i ciutadanes de segona.

Llegir 137 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM