Diumenge, 19 Mai 2024

Ix a licitació per 532.000 euros la primera de les obres del projecte del nou parc fluvial de la Cantereria

Posted On Dilluns, 11 Juliol 2022 16:35 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a licitació pública la primera de les obres del projecte del nou parc fluvial de la Cantereria

una actuació per a la regeneració d’aquest entorn que suposarà l'adquisició i demolició d’habitatges amb alt risc d'inundació, reallotjament de les famílies que les ocupen i la creació d'un espai verd, amb una inversió de prop de 4 milions d’euros cofinançada al 50% per la conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament, comptant el consistori amb una aportació europea de 600.000 euros dels fons FEDER per fer front a la seua part.

En concret la licitació correspon al projecte d’estabilització del talús de la part posterior als habitatges a enderrocar, per un import de 532.000 euros inva inclós, i un termini per a la presentació d’ofertes de les empreses obert fins a la mitjanit del proper 2 d’agost. Una volta finalitze el procés i s’adjudiquen les obres del talús, estes tindran una durada estimada de 3 mesos.

El talús es troba a la part posterior dels habitatges del carrer Canterería, entre el Barranc del Camí dels Carros i l'Escorxador Municipal, amb accés superior al talús pel carrer Rondalla de Rondalles.L'actuació té un àmbit d'uns 430 metres lineals i l'àrea d'actuació s'acosta a uns 7000 metres quadrats en projecció horitzontal (que es preveu que s’incremente donades les fortes pendents dels talussos a tractar) i un perímetre d'actuació entorn a 1200 metres.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, ha explicat que la licitació d’esta obra “és el tret d’eixida a un dels projectes més importants que van a executar-se a curt termini a la ciutat”, estant previst que a les properes setmanes es liciten també les obres de demolició dels habitatges. Sanchis recordava que “per arribar a aquestes licitacions s’ha hagut de fer un treball intens durant molt de temps, i estem molt satisfets que vaja materialitzant-se una intervenció com aquesta, que podem executar amb l’ajuda de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. Una iniciativa que la mateixa Ministra de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic Teresa Ribera va qualificar de valenta, i que ens permetrà acabar amb el perill per a les persones i sumar un nou espai d'oci natural més pròxim al llit original del riu que va ser alterat per les edificacions”, explicava.

Llegir 229 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM