Dijous, 28 Març 2024

En defensa dels serveis sanitaris que mereixem

Posted On Dilluns, 27 Juny 2022 16:56 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Si el dia 1 de juliol es confirma el tancament de la planta de Medicina Interna de l’Hospital d’Ontinyent, serà una pèssima notícia per a la qualitat de l’atenció sanitària a Ontinyent i la Vall d’Albaida.

Després de la pèrdua del servei de diàlisi, esdevindrà una altra situació que obligarà les persones de la nostra ciutat i comarca a desplaçar-se a Xàtiva, incrementant la pressió hospitalària al Lluís Alcanyís. Una decisió il·lògica que no podem compartir.

Ara que per fi s’està construint el nou Hospital a Ontinyent per part de la Generalitat Valenciana, en el qual s’estan invertint vora 40 milions d’euros, la prioritat ha de ser aconseguir la dotació de personal i serveis que mereixem, i comptar amb els recursos necessaris per a fer-ho possible. Perquè, si invertim en renovar la infraestructura però perdem el capital humà, no aconseguirem millorar l’atenció i la qualitat dels serveis hospitalaris.

Per això és urgent que, una vegada detectades les mancances de personal que té l’Hospital, des de la Conselleria de Sanitat es posen en marxa tots els mecanismes al seu abast per a buscar els i les professionals i incentivar la seua arribada o continuïtat. S'han de contemplar totes les mesures possibles per tal de garantir una dotació suficient de professionals que presten els serveis propis del centre hospitalari en qualsevol època de l’any. I sobretot, cal tindre molt clar que una situació de dificultat per a cobrir les vacances del personal no hauria de resoldre’s per part del Departament de Salut amb el tancament d’un servei, encara que siga de manera temporal.

Atenent a la importància de la qüestió, el passat dijous coneixíem la notícia i divendres pel matí presentàvem urgentment un escrit a les Corts Valencianes a través del nostre diputat Jesús Pla, per exigir explicacions a la Conselleria de Sanitat i conéixer amb detall quines accions concretes pensa desenvolupar per tal d’incentivar i assegurar una dotació suficient de professionals internistes, cardiòlegs, neuròlegs, digestius i matrones per a l’Hospital d’Ontinyent. Des de Compromís sempre hem defensat la importància vital d’un sistema sanitari públic, de qualitat i capaç d’atendre les necessitats de les persones des de la màxima proximitat possible. Som conscients que existeix un problema generalitzat de falta de personal sanitari, i que els recursos són limitats. Però en política, com en la vida, tot és qüestió de prioritats. I per a nosaltres, la millora de la sanitat pública és essencial.

No entraré a valorar determinades declaracions partidistes i manipuladores de qui pretén responsabilitzar-nos a nosaltres d’esta situació, perquè encara que la Conselleria de Sanitat està encapçalada pel PSPV-PSOE i les competències concretes de Recursos Humans també estan baix les ordres del Partit Socialista, personalment crec que seria igual de reivindicatiu si la decisió depenguera de Compromís. Perquè allò important i essencial per al nostre poble és que, cadascú des d’on puguem, intentem contribuir a evitar la pèrdua de més serveis sanitaris a Ontinyent i que treballem, si pot ser, per ampliar-los.

En eixe sentit, també seria de gran ajuda comptar amb una Regidoria de Sanitat i Salut Pública al nostre Ajuntament. Crec que som dels únics ajuntaments del país que no té esta regidoria delegada des de l’actual legislatura de La Vall ens Uneix amb majoria absoluta. I és un fet cridaner, tenint en compte que fins i tot tenim una regidoria específica de Festes (cosa que no critique, perquè estime molt les nostres festes).

Però cal recordar que disposar d’una Regidoria de Sanitat i Salut Pública a l’Ajuntament d’Ontinyent implicaria, entre d’altres, que una persona del govern municipal podria dedicar els seus esforços i la seua gestió diària a realitzar un seguiment més directe de la situació dels serveis sanitaris als centres de salut i Hospital d’Ontinyent amb un diàleg fluid amb el Departament de Salut, i estic convençut que contribuiria a millorar la capacitat d’anticipació davant problemes com el que ara es planteja. Al cap i a la fi, què hi ha més important que la salut? Com déiem abans, tot és qüestió de prioritats.

En definitiva, la millora dels serveis sanitaris de la nostra ciutat i comarca ens convoca a totes i tots. La pandèmia ens ha recordat que sense la salut, la resta de coses de la vida són secundàries, i que no hi ha salut sense un sistema sanitari públic potent, amb infraestructures preparades, però sobretot, amb una plantilla de professionals completa i capaç de donar resposta a les necessitats de les persones des de la màxima proximitat possible. Des de Compromís per Ontinyent seguirem defensant la qualitat de vida de la nostra gent i treballant per fer arribar les reivindicacions de la nostra ciutat i de la Vall d’Albaida a tots els centres de decisió.

Llegir 186 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM