Dijous, 25 abril 2024

Compromís exigeix explicacions per la pèrdua de serveis a l'Hospital d'Ontinyent i traslladarà la qüestió a Les Corts

Posted On Divendres, 17 Juny 2022 09:26 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Compromís ha expressat aquest dijous la seua preocupació i disconformitat amb l'anunci del tancament de la planta de Medicina Interna de l'Hospital General d'Ontinyent a partir del dia 1 de juliol, davant la falta de professionals sanitaris disposats a prestar els seus serveis a la capital de la Vall d'Albaida.

El diputat a les Corts Valencianes i agullentí, Jesús Pla, i el portaveu comarcal de Compromís i regidor de l'Ajuntament d'Ontinyent, Nico Calabuig, han criticat aquesta decisió i han anunciat que traslladaran la qüestió a Les Corts Valencianes.

En paraules del regidor d'Ontinyent i portaveu de Compromís per la Vall d'Albaida, Nico Calabuig, "una vegada més, estem vivint una situació molt preocupant vinculada a la pèrdua de serveis sanitaris a la nostra ciutat i comarca. Si el dia 1 de juliol es confirma el tancament de la tercera planta de l'Hospital d'Ontinyent, dedicada a Medicina Interna, serà una pèssima notícia per a la qualitat de l'atenció sanitària. És necessari i urgent que es contemplen totes les mesures possibles per garantir una dotació suficient de professionals per a poder prestar els serveis propis del centre hospitalari en qualsevol època de l'any. En cap cas una situació de dificultat pot resoldre's per part del Departament de Salut amb el tancament d'un servei".

"La gent d'Ontinyent i la Vall d'Albaida mereix una atenció sanitària de qualitat sense haver d'estar desplaçant-se a Xàtiva cada vegada amb major freqüència. Ara que per fi s'està construint el nou Hospital per part de la Generalitat Valenciana, la prioritat ha de ser aconseguir la dotació de personal i serveis que mereixem, i comptar amb els recursos necessaris per a fer-ho possible. Si invertim en infraestructura però perdem el capital humà, no aconseguirem millorar l'atenció i la qualitat dels serveis hospitalaris. Per això és urgent que, una vegada detectades les mancances que té l'Hospital, des de la Conselleria de Sanitat es posen en marxa tots els mecanismes al seu abast per a buscar els i les professionals i incentivar la seua arribada o continuïtat", ha manifestat Calabuig.

D'altra banda, el diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Jesús Pla, ha anunciat que "presentarem urgentment un escrit a les Corts Valencianes per exigir explicacions a la Conselleria de Sanitat i conéixer amb detall quines accions concretes pensa desenvolupar per tal d'incentivar i assegurar una dotació suficient de professionals internistes, cardiòlegs, neuròlegs, digestius i matrones per a l'Hospital General d'Ontinyent. Pensem que només assegurant la presència dels i les professionals sanitaris que necessitem aconseguirem evitar la pèrdua progressiva de serveis i especialitats”.

“Aquesta situació és greu i ha de ser prioritari revertir-la. Des de Compromís sempre hem defensat la importància vital d'un sistema sanitari públic, de qualitat i capaç d'atendre les necessitats de les persones des de la màxima proximitat possible. Per tant, seguirem treballant perquè l'Hospital d'Ontinyent, que atén nombrosos pacients de la Vall d'Albaida, compte amb els serveis i personal que li pertoquen", ha conclòs Jesús Pla.

Llegir 261 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM