Dijous, 25 abril 2024

L’Ajuntament completa al paratge de Sant Esteve les neteges de pins proposades a “Ontinyent Participa"

Posted On Divendres, 10 Juny 2022 14:19 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha completat al paratge de l’Ermita de Sant Esteve les neteges de pins en zones massificades que va proposar la ciutadania a l’última edició del procés “Ontinyent Participa”, on va ser la proposta més votada.

En concret, s’han dut a terme aclarides en dues àrees, una primera zona de 3 hectàries de pins al voltant immediat de la pista de Sant Esteve; i altra a una segona zona de 1 hectària entre la pista de Sant Esteve i les proximitats de la capçalera del barranc de la Puríssima. Estes tales han permés reduir la densitat, afavorint l’estat i evolució de la massa al regular la competència. Aparellades a elles s'han fet podes baixes per afavorir la prevenció d’incendis.

A més, de manera complementària, l’actuació ha estat aprofitada per realitzar un desbrossament i poda d’arbustos al camí que porta a l’Ermita per tal de reduir els risc d’incendi a la zona, una intervenció als dos costats d’un tram de 1’8 kilòmetres que ja es va dur fa uns anys però que s’havia tornat a fer necessària.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandía, destacava que dur a terme esta intervenció “era necessari, ja que les característiques de la zona afavorien una gran transmissibilitat del foc en cas d’incendi forestal. Així, atenent els críteris tècnics del departament de Medi Ambient, s'ha dut a terme esta actuació que dóna compliment a allò que es demanava a Ontinyent Participa, un procés al qual la ciutadania ve mostrant una gran sensibilitat per les qüestions mediambientals”, assenyalava. El cost del conjunt de la intervenció ha estat de 18.100 euros iva inclòs.

Llegir 149 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM