Dissabte, 20 abril 2024

Ontinyent estrena la nova parada de l'autobús interurbà en el recinte firal

Posted On Dilluns, 23 Mai 2022 16:27 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La nova parada coberta de bus interurbà d’Ontinyent ha entrat ja en funcionament al recinte firal.

Es tracta d’una nova estructura amb un modern disseny elaborat per l’arquitecta local Silvia Pàrraga, que permet prestar el servei en millors condicions de seguretat i comoditat per a la ciutadania que en la parada que es venia emprant fins ara al carrer Músic Vert.

La regidora de Transport, Imma Ibáñez, explicava que la configuració de la parada, que acull els autobusos de línia que comuniquen la ciutat amb València, Xàtiva i Bocairent, “és un pas mes dins la línia encetada pel Govern d’Ontinyent per fomentar el transport públic i sostenible a la ciutat. El nou disseny permet establir un espai inaccessible per a vehicles, de manera que l’arribada i eixida dels passatgers es pot realitzar de forma segura”.

L’entorn compta amb una elevada densitat de població i està a poca distància d’un centre de salut, dos col·legis, un institut i la Biblioteca de Sant Josep, i en estar en un espai urbanitzat, la inversió necessària de fons municipals ha estat continguda, de menys de 50.000 euros. A més a més, el disseny emprat, amb planta poligonal i sense tancament verticals, permet fer d’aquest un espai que pot ser emprat per a altres usos, com a element urbà versàtil.

La coberta compta amb prop de 100 m2 de superficie ubicada en una plataforma de 2.745 m2 ubicada entre l’Avinguda del Benicadell i el carrer de vianants “Polígon 11”, on es compta també amb l’avantatge d’un extens espai per a l’estacionament gratuït de vehicles particulars. La infrastructura té un espai a major alçada que permet que l’autobus aparque a cobert per realitzar la replegada de passatgers i la càrrega de l’equipatge. L’accés de vianants des de la via pública es fa des del carrer peatonal entre les avingudes d’Albaida i Benicadell, mentre que l’accés de vehicles es fa des de la rampa que accedeix a la plataforma des de l’Avinguda Benicadell. L’actuació s’ha completat amb la dotació de bancs i papereres de disseny adequat al conjunt del nou equipament.

Llegir 340 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM