Dilluns, 04 Juliol 2022

“Obert per obres” comença aquest cap de setmana les primeres rutes guiades a Ontinyent per arquitectes i historiadors

Posted On Divendres, 20 Mai 2022 18:28 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Ontinyent començarà aquest cap de setmana les primeres visites guiades gratuïtes de "Obert per Obres", el programa posat en marxa per l’Ajuntament pel qual un equip de 6 arquitectes i historiadors explicarà les obres públiques actualment en marxa en Ontinyent, donant detalls històrics i tècnics i accedint a alguns espais que no seran visitables en acabar estes obres.

 

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que "ara que estes obres estan en execució, és un molt bon moment per visitar estos espais, i més de la mà de persones com les que van a guiar-les i explicar-les". Estes persones són els  arquitectes Baldo Molinero, Silvia Párraga i Sari Calatayud, i els  historiadors Alfred Bernabeu, Manuel Requena i Ignasi Gironés.

A la ruta anomenada “La memòria de l’aigua” es visitaran obres hidràuliques, com ara els treballs que s’executen a Benarrai, i que permetran saber més al voltant de les canalitzacions d’aigua, bé amb una ruta subterrània per dins la barcacana fins arribar al Pont Vell i el Molí Descals, bé per la superfície, pel “carreró del Marqués” i la Plaça de Baix. A la ruta “Un passat ple de futur”, es recorrerà espais com la Glorieta, el Museu del Tèxtil, la Plaça de la Concepció, el col·lector general d’aigües o la muralla de La Vila, entre d’altres.

Les visites es faran dissabtes a les 10:30 i dimecres a les 18:00 o 18:30. Cada ruta s’obri a un grup d’entre 15 i 20 persones, i comptarà amb l’acompanyament d’un historiador i un arquitecte. “La memòria de l’aigua" es podrà visitar els dissabtes 21 de maig i 4 i 18 de juny; i dimecres 25 de maig i 8, 22 i 29 de juny; mentre que “Un passat ple de futur” es podrà fer dissabtes 21 i 28 de maig i 11 de juny; i dimecres 1, 15 i 21 de juny.  Per apuntar-se cal posar-se en contacte o visitar l’Oficina de Turisme d’Ontinyent, al Palau de La Vila i el telèfon 962916090.

Llegir 54 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM