Divendres, 29 Març 2024

El servei de préstec de bicicletes elèctriques d’Ontinyent arriba als 37000 serveis al seu primer any de funcionament

Posted On Dimarts, 17 Mai 2022 07:34 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El servei de préstec de bicicletes elèctriques d’Ontinyent “Ontibicie” ha arribat als 37.000 serveis al seu primer any de funcionament.

L'Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, feien balanç d’un periode al qual s’ha comptat amb quasi 1000 persones usuàries registrades, i una mitjana superior als 100 usos diaris de les 57 bicicletes disposades per l’Ajuntament.

Jorge Rodríguez recordava que el sistema públic de prèstec de bicicletes “és, junt a la gratuïtat del transport públic en bus, una de les dues accions claus de l’Ajuntament dins l’aposta per la sostenibilitat que és un dels pilas bàsics de l’acció d’aquest govern. Una aposta que respon als reptes que ens imposa la Unió Europea per a la reducció de la petjada de carboni, i amb uns resultats dels que podem estar ben contents”.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que la bona acollida ha motivat l’ampliació del servei amb la creació d’una nova estació virtual junt al camp de futbol “El Clariano” i l’ampliació de la capacitat de les estacions virtuals de l’Avinguda Vicente Gironés Mora, el Poliesportiu, l’estació de Renfe i l’Hospital General. En total, el servei compta amb 16 punts d’aparcament habilitats (4 estacions fixes-punts de càrrega i 12 estacions virtuals), prèvia inscripció al sistema accedint a la web www.ontibici.com on consten tots els detalls del funcionament del prèstec.

Sayo Gandia explicava que la xifra de persones usuàries “és important, més si tenim en compte que són utilitzades per la pròpia gent de la ciutat, ja que no sóm una localitat eminentment turística. Persones que a més estan renovant les seues altes com a persones usuàries, i que estant fent un ús responsable de les bicicletes”. Quant a les incidències, a banda d’alguna amb les bateries, la majoria s’han relacionat amb la manca de connexió wi-fi, cosa que s’ha resolt ampliant les antenes i la cobertura.

L’edil de Sostenibilitat també exposava que a més de les ampliacions realitzades s’han rebut propostes d'altres, “però són casos de necessitats molt personals i puntials, per a les que recomanem altra alternativa com és adherir-se a les ajudes municipals per a compra de bicicletes i kits elèctrics per a les mateixes”. Tant l’alcalde com la regidora animaven a la ciutadania “a seguir fent un ús responsable de les bicicletes" i constataven la continuïtat en l’aposta per millorar el servei, per tal que continue creixent en usos i persones usuàries.

Llegir 164 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM