Diumenge, 19 Mai 2024

Arquitectes i historiadors explicaran les obres en marxa en Ontinyent a través de rutes guiades

Posted On Dimarts, 10 Mai 2022 17:00 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Un equip de 6 arquitectes i historiadors explicarà les obres públiques actualment en marxa en Ontinyent a través d’un nou programa de rutes guiades.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que aquesta iniciativan anomenada “Obert per obres”, “ens permetrà explicar les actuacions que estan duent-se a terme aprofitant que hi ha espais que estan ara al descobert que permeten contextualitzar-les, aprofunfint en detalls històrics, tècnics i anècdotes de la mà d’estos experts”.

Així, “Obert per obres" comptarà amb 3 arquitectes (Baldo Molinero, Silvia Párraga i Sari Calatayud) i 3 historiadors (Alfred Bernabeu, Manuel Requena i Ignasi Gironés), que explicaran en més d’una dotzena de sessions les dues rutes guiades que s’han preparat: “La memòria de l’aigua" i "un passat ple de futur". Cada ruta s’obrirà a un grup d’entre 15 i 20 persones, i comptarà amb l’acompanyament d’un historiador i un arquitecte.

A la ruta anomenada “La memòria de l’aigua” es visitaran obres d’interès des del punt de vista hudràulic, com ara els treballs que s’executen a Benarrai, i que permetran saber més al voltant de les canalitzacions d’aigua, bé amb una ruta subterrània per dins la barcacana fins arribar al Pont Vell i el Molí Descals, bé per la superfície, pel “carreró del Marqués” i la Plaça de Baix. Es podrà visitar els dissabtes 21 de maig i 4 i 18 de juny; i dimecres 25 de maig i 8, 22 i 29 de juny.

A la segona ruta, “Un passat ple de futur”, es recorrerà espais com la Glorieta, el Museu del Tèxtil, la Plaça de la Concepció, el col·lector general d’aigües o la muralla de La Vila, entre d’altres. En aquest cas, la ruta es podrà fer dissabtes 21 i 28 de maig i 11 de juny; i dimecres 1, 15 i 21 de juny. Les visites es faran dissabtes a les 10:30 i dimecres a les 18:00 o 18:30, inicialment als mesos de maig i juny, tot i que es podrien reprendre en la tardor. En tots dos casos, per apuntar-se caldrà posar-se en contacte o visitar l’Oficina de Turisme d’Ontinyent, al Palau de La Vila i el telèfon 962916090.

La major transformació d’infrastructures en 60 anys

Des de l’equip d’arquitectes participants, Baldo Molinero explicava que “hi ha detalls tècnics molt interesants i curiosos, sobre aspectes com per exemple el funcionament de la gran tuneladora que està utilitzant-se per a les obres del col·lector, detalls complexes que resultaran més entendibles amb una explicació a prop de les obres”.

Des de l’equip d’historiadors, Alfred Bernabeu explicava que com a cronista oficial de la ciutat "es pot dir que la transformació radical de les infrastructures que està vivint Ontinyent als últims anys no te precedents des de la viscuda a la dècada dels anys 60. Ara tenim una oportunitat per conèixer més sobre el nostre poble i posar en valor el treball que s’està fent", manifestava.

Jorge Rodríguez tenia paraules per als historiadors i arquitectes, així com al departament municipal de Turisme, i animava a la ciutadania a apuntar-se a estes rutes i aprofitar l’oportunitat de descobrir espais que només seran visitables mentre s’executen les obres.

Llegir 328 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM