Dissabte, 18 Mai 2024

Natàlia Enguix presenta una programació del 8 de Març “per sumar juntes per la igualtat, els drets socials i la pau”

Posted On Dimecres, 02 Març 2022 17:14 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

“Un 8 de març amb sororitat i germanor entre les dones, baix el lema ‘Juntes Sumem’. Una programació per sumar juntes per la igualtat, els drets socials i la pau, en uns moments on la defensa d’estos tres aspectes és molt necessària”.

Així definia la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, la celebració del Dia Internacional de les Dones a Ontinyent, amb motiu de la qual l’Ajuntament impulsa una completa programació que es presentava hui, i que inclou activitats als mesos de febrer a maig.

La regidora compareixia acompanyada de les presidentes de les associacions Comerç In (Ana Ferrero) i Tyrius Ontinyent (Maruja Albalat), entitats que formen part del Consell de les Dones i que participen de la programació organitzant activitats. Enguix explicava que tot i que hi ha activitats abans i després de la data del 8M, “aquesta va a ser una jornada on commemorar la lluita per la igualtat de drets i també per reivindicar el treball que queda per fer. Un dia on fer-nos visibles i sumar veus per ser més fortes fronts als enemics de la lluita feminista i els discursos perillosos que debiliten la unitat d’acció de les dones”, manifestava.

Així, el 8 de març es faran dues lectures del manifest del “Dia Internacional de la Dona”: A les 12:00 hores a les portes de l’Ajuntament, coincidint amb la col·locació d’una pancarta reivindicativa; i a les 19:00 a la Plaça de Sant Domingo, on també es farà l’acte “Dona i Comerç” a càrrec de Comerç IN. Ana Ferrero explicava que en aquest acte es retrà homenatge a una dona “que ha tingut un paper molt actiu a la ciutat”, el nom de la qual es mantindrà en secret fins a eixe dia. Un acte amb el qual, explicava, “es vol posar en valor el paper de les dones com a dinamitzadores socials a la ciutat”. 

Acte seguit, a les 19:30 al Teatre Echegaray, es produirà l’actuació de la monologuista i comunicadora feminista Patricia Sornosa, que presentarà el seu espectacle “Desaparezca aquí”, on convida a la reflexió lògica des de l’humor. L’activitat tindrà entrada gratuïta fins completar aforament.

Tot i que la data central serà el “8M”, la programació inclou diverses activitats tant abans com després d’esta data. Així, des del mes de febrer als centres educatius està duent-se a terme el projecte educatiu “La perruca de Luca”; i a la Casa de Cultura es pot visitar l’exposició fotogràfica “Dones i resistència. València 1931-1939”. El proper diumenge 6 de març, a la Plaça de Sant Domingo, l’Associació Tyrius organitza una matinal. Maruja Albalat explicava qu edes de les 11:30 hores hi haurà activitats com pilates, gimnàstica, balls, manualitats, un dinar de germanor, i ja de vesprada un taller de musicoteràpia, tot obert a la població de les dones, associades o no. 

La resta d’activitats de la programació inclouen un “Escape Room” per a alumnat d’ESO (7 al 11 de març); la “Cursa de la Dona” que organitzen el club Planifica y Evoluciona Dulce Bebé i la Regidoria d’Esports (13 de març); les exposicions “Dones pioneres a les bandes de música” i “les nostres compositores” de la mà de la Societat Unió Artística Musical a la Casa de Cultura (18 al 28 de març); l’espectacle cultural “Memòries líquides, veus de les bugaderes” a la Plaça de Sant Domingo (26 de març) i l’exposició “Dones del Món” de Creu Roja, al Museu MAOVA (7 abril al 7 de maig).

Natàlia Enguix feia una crida a participar de les activitats i sumar-se a les reivindicacions, destacant que “els avanços aconseguits per la lluita fenimista beneficien a tota la societat, i els drets i millores socials que hem aconseguit s’han de defensar, perquè no es poden fer pases enrere en matèria d’igualtat”, concloïa.

Llegir 160 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM