Dissabte, 18 Mai 2024

Ontinyent inicia les obres que crearan 350 noves places d’estacionaments dissuasoris gratuïts als barris de Sant Rafel i Sant Josep

Posted On Dimecres, 02 Març 2022 09:25 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat la creació d’al voltant de 350 noves places d’estacionaments dissuasoris gratuits als barris de Sant Rafel i Sant Josep.

En concret, van a crear-se 200 places sobre una superficie de 5.000 m2  d’una parcel·la adjacent al carrer Alacant del barri de Sant Rafel, junt a la zona d’estacionament que confronta a l’IES Pou Clar; i altres 150 junt al pàrking de Plaça Ovidi Montllor, sobre una superficie de 4.600 m2 adjacent a la zona verda de Benarrai. El cost conjunt d’ambdúes dues actuacions arribarà als 63.640 euros.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que visitava les obres junt al regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “són actuacions serveixen com a alternativa al veïnat de zones on es redueixen alguns estacionaments per donar més seguretat i comoditat al vianant, i on les places que anem a crear són moltes més de les que es perden. A més a més, per la seua ubicació estratègica són estacionaments dissuassoris, situats a zones que donen a l’exterior i que faciliten que els conductors que venen de fora puguen estacionar còmodament sense haver d’entrar al centre urbà”, explicava.

Així, al barri de Sant Josep, la creació de 150 places a una parcel·la ubicada a l’entorn de la plaça Ovidi Montllor, en una actuació que servirà per donar alternativa al veïnat de la zona davant la pèrdua de les 68 que s’eliminaran com a conseqüència de la reurbanització de la Plaça de Sant Antoni, a uns 250 metres de distància. La zona està ubicada en un dels principals accessos a la ciutat des de la carretera CV-81, per la coneguda com a “Ronda Sud”.

L’actuació té una durada de dos mesos i inclou obres de canalització d’aigües pluvials; demolicions parcials d’un tram de vorera a l’Avinguda de la Generalitat; instal·lació de 3 columnes de llum amb dues luminàries cadascuna amb les corresponents canalitzacions; o la creació d’un vial pavimentat de 12 metres d’amplària, que millorarà les comunicacions a la zona i facilitarà l’accés al pàrking. La plataforma destinada a estacionament comptarà amb sahorra artificial reciclada i compactada, i aprofita les terres sobrants de les obres que estan tenint lloc a la zona verda de Benarrai, estalviant així les despeses generades pel desplaçament d’aquestes.

Pel que fa a l’actuació al barri de Sant Rafel, l’Ajuntament ha signat un conveni amb els propietaris d’una parcela de més de 11.700 m2 que estava sense ús, per tal de destinar 5.000 m2 de la mateixa a crear esta nova zona d’estacionament. L’actuació, que té un termini d’execució d’un mes, comporta moviments de terra que serà reutilitzada per compensar els desnivells del terreny, a més de pavimentar-se la superfície amb sahorra artificial reciclada i compactada. En aquest cas, el pàrking estarà ubicat a pocs metres d’algunes de les diverses obres executades per l’Ajuntament on s’ha ampliat voreres al barri, compensant amplament les places d’estacionament eliminades amb les mateixes. L’Alcalde explicava que “no són actuacions que suposen una gran despesa, però des d’un punt de vista funcional van a resultar d’una gran utilitat per a veïnat i visitants”.

Llegir 269 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM