Dissabte, 04 Mai 2024

Ontinyent regula l’atorgament d’ajudes a entitats socioeconòmiques per concurrència competitiva

Posted On Divendres, 11 Febrer 2022 17:13 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El Consell Econòmic i Social (CES) d’Ontinyent aprovava aquest dijous l’esborrany de la nova ordenança que regula l’atorgament d’ajudes a entitats socioeconòmiques locals pel sistema de concurrència competitiva.

Ho feia en una reunió que tenia lloc a l’espai coworking “Soterrani de les Idees”.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “l’Ajuntament d’Ontinyent ve concedint subvencions nominatives a les associacions de caràcter socio-econòmic, en les quals s’ha intentat tenir en compte les realitats i circumstàncies particulars de cadascuna d’elles. Estes subvencions han estat ratificades pel Consell Econòmic i Social abans de la seua concessió, però vista l’experiència acumulada es considera oportú que hi haja criteris objectius per a dita concessió”.

En concret, seran subvencionables els programes d’activitats a desenvolupar per les entitats, referides a projectes de promoció i foment de l'activitat econòmica a Ontinyent, dinamització comercial, innovació empresarial, aixi com accions de promoció de la ciutat. El programa d'activitats subvencionables haurà de tenir una sèrie de característiques que es determinen al text de les bases, i que inclouen que aquestes mostren un clar interés social i de dinamització econòmica; es desenvolupen a la ciutat d'Ontinyent; o que continguen  una relació detallada de totes les activitats previstes.

El document també detalla un extens apartat de criteris de valoració, al que es ponderen aspectes com que les activitats es realitzen a diferents barris; estiguen obertes a tota la població; tinguen caràcter innovador; promoguen la interacció o col·laboració entre diferents entitats/col·lectius locals; contribuixquen a promocionar la ciutat d'Ontinyent fora del municipi, entre altres qüestions. La quantia màxima de la subvenció atorgada a cada entitat podrà arribar fins el 100% del cost de les activitats indicades a la memòria, amb el límit màxim per entitat que s'indicarà en cada convocatòria, però en tot cas amb un import mínim de 1.000 euros.

A la reunió del CES taambé s’abordava la memòria d’activitats del CES de 2021 i la previssió per a 2022, que inclouen algunes com ara la represa de la campanya de dinamització comercial de la Fira de Tendes, Tapes i Rock; la creació d’una marca gastronòmica pròpia d’Ontinyent, o accions de dinamització de l’ocupació, entre d’altres.

Llegir 462 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM