Divendres, 26 abril 2024

Ontinyent baixa dels 3000 aturats i recupera les xifres prèvies a l’esclat de la pandèmia

Posted On Divendres, 05 Novembre 2021 18:39 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Ontinyent ha baixat al mes d’octubre de 2021 dels 3000 aturats al municipi (2984), recuperant així la xifra més bàixa des de març de 2020, el mes al qual va començar el confinament per la COVID-19 A Espanya i a la ciutat la xifra d’aturats era de 2990.

En concret, la davallada respecte al mes anterior (setembre de 2021, quan es registraven 3050 persones aturades) és de 66 persones.

Segons les últimes dades fetes públiques pel Servei Valencià d’Ocupació Labora (antic Servef), de les 2984 persones aturades, 1901 són dones i 1083 homes. Per sectors, i respecte al més anterior, l’atur ha baixat en 12 persones en agricultura; es manté estable en la construcció; baixa 8 persones en indústria, puja 3 persones a les persones sense activitat econòmica anterior, i baixa 49 persones al sector serveis. Per edats, baixa 10 persones entre el sector de menors de 25 anys; 38 persones al sector d’entre 25 i 44 anys; i 18 persones majors de 44 anys.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, valorava positivament estes xifres, ja que “lògicament no ens hem de conformar, però sí que és molt significatiu que després de tots els esforços i el treball conjunt de l’Ajuntament amb les empreses, entitats i asociacions per plantar cara als efectes econòmics de la crisi de la Covid-19, la ciutat torne a les xifres d’atur que tenia abans del confinament. És un símptoma de recuperació i una dada que ens mostra que les polítiques públic-privades que hem vingut posant en marxa a la ciutat no han estat errades”, assenyalava.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, feia especial alusió al Pla “Tornem Junts” 2020-2021 posat en marxa per l’Ajuntament d'Ontinyent per fer front als efectes de la Covid-19 en l’economia local, que va incloure des de la seua aprovació en abril de 2020 (pionera en la Comunitat Valenciana) 8 línies d’actuació i 10 convocatòries, beneficiant de manera directa a 1365 persones i empreses de tots els sectors i generant un impacte superior als 9 milions d’euros.

Així, l’edil recordava la posada en marxa de programes específics per als diferents sectors econòmics, com ara els xecs “Tornem Junts”; el pla d’Obres i Serveis; el programa “Ontinyent Rehabilita”; l’impuls al Clúster Tèxtil o la línia d’ajudes específiques per a pimes, micropimes i indústria, entre d’altres, i a les que s’afegien diferents mesures fiscals i bonificacions. “En definitiva, una mobilització de recursos molt important i una sèrie d’actuacions en les que la col·laboració públic-privada que ha estat clau, una línia en la que anem a seguir treballant i aprofundint per continuar ajudant a rebaixar tot el que es puga les xifres de l’atur a la ciutat”, assenyalava.

Llegir 202 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM