Dijous, 18 abril 2024

L'Escola Feminista d’Ontinyent forma en igualtat a més d'un miler de persones en la seua segona edició

Posted On Dissabte, 23 Octubre 2021 10:41 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’espectacle “Degenérate Mucho” del duet "Las XL” en el Teatre Echegaray posava aquest dimecres el punt i final a la programació de la II Escola Feminista organitzada per l'Ajuntament d'Ontinyent, que concloïa així després de reunir en les 4 activitats organitzades a les últimes setmanes a un miler de persones de totes les edats, però especialment públic jove.

 

La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, destacava que la bona acollida i la participació de 1000 persones “demostra la gran quantitat de gent que es vol formar en igualtat i feminisme i la pertinència d’organitzar iniciatives com estes”. En paraules de la regidora durant la seua intervenció de tancament de l’Escola Feminista “les tres ponents que ens han acompanyat i l’espectacle d’aquest dimecres han acostat el discurs feminista, el de la igualtat entre homes i dones, a persones de totes les edats, joves i grans, i això és molt positiu perquè eixe és el sentit últim de l'Escola Feminista: necessitem una societat formada i informada per afrontar el repte d'aconseguir una igualtat real entre dones i homes".

La regidora destacava allò que s’ha aportat a les diverses activitats, per posar de relleu en primer lloc que “amb Yolanda Dominguez hem constatat la importància que te la imatge en la construcció d’una societat igualitaria, i com els mitjans de comunicació trasnmeten una imatge estereotipada de les dones”. Amb Amelia Tiganus “tinguerem l'oportunitat de conèixer en primera persona la brutalitat de la indústria de la prostitució i la necessitat d’una llei que abolisca la tracta de dones i menors, un crit contra la prostitució que va ser recollit en una moció de La Vall Ens Uneix a instàncies de l’associació Girasols Morats que el ple d’Ontinyent va aprovar per unamimitat”. Posteriorment les Corts i altres formacions d'ambit estatal s'han sumat al moviment abolicionista, instant Natàlia Enguix a tots ells “a aprovar una llei que eradique la prostitució d’Espanya".

Igualment la salut de les dones i la necessitat d'una visió feminista en l'abordatge de la salut estaven presents a l'Escola Feminista amb la metgessa Vita Arrufat, i les activitats es tancaven amb l’espectacle músic-teatral de "La XL", que posaven en escena una representació en to de comèdia i amb música en directe on feien partícep al públic present d’una deconstrucció crítica dels valors tradicionals asignats a les persones segons el seu sexe. "En definitiva", afegia Natàlia Enguix, “un balanç molt positiu que ens anima en la tasca que iniciem ara, la d'organitzar des de ja la II Escola Feminista d'Ontinyent", concloïa.

Llegir 200 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM