Dijous, 18 abril 2024

Ontinyent aprova sense vots en contra la revisió d’ordenances fiscals per a 2022

Posted On Divendres, 15 Octubre 2021 19:39 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El Ple Municipal de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous sense vots en contra la revisió de les ordenances fiscals municipals per a 2022.

La proposta era exposada per la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, qui donava detalls d’una revisió que torna a congelar els impostos i taxes “per seguir ajudant a les famílies i empreses”, a més de mantenir les rebaixes fiscals introduïdes als últims anys “i especialment les vinculades a la promoció econòmica i la bonificació de l’aposta per les energies renovables”.

Així, entre els incentius fiscals aprovats al ple d’aquest dijous estava el manteniment de la rebaixa els impostos a l’autoconsum energètic, reduint en un 50% l’Impost de Bens Immobles (IBI) i l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) tant a particulars com a empreses; Una rebaixa del 95% de l’impost de construccions per a la implantació de sistemes d’aprofitament d’energia solar o tèrmica; el manteniment de les bonificacions a IBI i IAE a les empreses que generen o mantinguen ocupació; o els incentius a les xicotetes reformes d’habitatges, bonificant l’impost de construccions en un 95% a obres amb un pressupost menor a 60.000 euros.

Els plens tornen a La Vila amb el vot en contra de PP i Compromís

Altre aspecte destacat del ple d’aquest dijous va ser l’aprovació del retorn de les sessions plenàries al Palau de La Vila a partir de la propera sessió, 1 any i 8 mesos després de l’última convocatòria en aquest espai, que es va deixar d’emprar degut a la pandèmia. Cal recordar que des d’aleshores els plens s’han celebrat de manera telemàtica i utilitzant llocs com la Sala Gomis i el Teatre Echegaray, que es comparteixen amb altres usos. Ara, amb l’estabilització de la situació amb la covid-19, el ple aprovava el retorn al Saló de Plens específicament equipat i habilitat a la planta superior del Palau de la Duquessa d’Almodòvar, al barri de La Vila. Aquest punt va eixir endavant amb els vots en contra de PP i Compromís.

Llegir 235 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM