Dijous, 28 Març 2024

Ministeri, Generalitat, Diputació, Mancomunitat i ajuntaments units per fer possible una 36a edició de la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida amb espectacles de primer nivell

Posted On Diumenge, 03 Octubre 2021 11:46 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

la Sala Joan de Joanes de Bocairent, qui ostenta la Capitalitat Cultural Valenciana 2021 junt amb la ciutat d’Alcoi, acollia la presentació oficial de la 36a Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida.

Una important fita que deixava enrere la tristesa d’haver hagut de cancel·lar la passada edició per la pandèmia, però amb molta més il·lusió per tornar a omplir la Vall d’Albaida de color i teatre de qualitat.

Diverses personalitats de l’àmbit cultural i polític valencià van acudir a la cita amb la cultura i la vertebració del nostre territori.

En primer lloc, la Directora Artística de la MIT, Marisol Limiñana, donava la benvinguda a l’acte i remarca va que “encara estem impressionats per tot el que hem patit com a societat, però també hem demostrat que la cultura és segura, que podem retornar a la gent l’alegria, emocions, aprenentatge i tot allò que aporta la cultura.”

Després l’amfitrió i alcalde de Bocairent, Xavier Molina, compartia orgullós que Bocairent havia estat “la veu de les polítiques culturals d’àmbit municipal i comarcal”, no sols per a la Mostra sinó també per a altres actes destacats com la gala del Premi de Literatura Eròtica també celebrada al municipi durant l’estiu.

A més, l’acte de presentació va comptar amb la presència de Raquel Tamarit, Secretària Autonòmica de Cultura de la Generalitat, que destacava com a política i com a docent que “la cultura és allò que més pot fomentar la creativitat, un element pedagògic fonamental”. Per la seua part, Roberto García, Director Adjunt d'Arts Escèniques de l'IVC qualificava la Mostra com a “innovadora i que apropava allò millor de la cultura al món rural”.

També, Xavier Rius, Diputat Provincial de Cultura, anunciava que des de la Diputació de València anava a atorgar-se un premi en reconeixement de la trajectòria i la gran llavor cultural de la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida, “que ja és un referent a nivell nacional, però també, internacional” concloïa el diputat.

A continuació, i tot seguit al visionament del vídeo promocional creat pel dissenyador Álvaro Sanchis, el Conseller de Cultura de la Mancomunitat, Fede Vidal, demanava als representants de les distintes institucions més suport econòmic a la Mostra que en aquests moments gaudeix d’un pressupost de 80.000€.

Per tancar l’acte, Vicent Gomar, President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, reconeixia el gran treball de l’equip organitzador de la Mostra i convidava a tot el món a què s’acostara a la nostra comarca del 14 al 17 d’octubre per a gaudir d’una estona de cultura i esbarjo, tan necessari en aquesta “nova” normalitat.

Com a novetat, aquest any no s’han fet tirades de llibrets de programació, i s’ha apostat per un format digital més sostenible i respectuós amb el medi ambient. La programació al complet es pot consultar a la pàgina web www.mostratitelles.com/mit36/ o a les xarxes socials de la MIT:

Instagram: https://www.instagram.com/mititelles/

Twitter: https://twitter.com/MITitelles

Facebook: https://www.facebook.com/MITMostraTitelles

Encara que aquest any la MIT no compta amb companyies teatrals de fora de l’Estat, l’esperit internacional es manté i l’organització espera poder tornar a programar espectacles d’arreu del món per a la pròxima edició.

Llegir 194 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM