Dijous, 28 Març 2024

La Vall Ens Uneix destaca que el segon accident mortal en 3 mesos mostra “de la pitjor manera” la urgència en desdoblar la CV-60

Posted On Dilluns, 27 Setembre 2021 17:21 Escrit per
Valorar aquest article
(2 vots)

La Vall Ens Uneix ha destacat que el el segon accident mortal en 3 mesos mostra “de la pitjor manera” la urgència en desdoblar el tram Terrateig-l’Olleria de la carretera CV-60.

El diputat comarcal de la formació a la Diputació de València, Joan Sanchis, apuntava que “tot aquest tram és un punt negre, ja que esta carretera es va construïr inicialment per a ser autovia, i succesos com el d’aquest diumenge es deuen a xocs frontals”.

Sanchis afegia que “no es pot perdre ni una vida més per no donar compliment a un acord de fa més de 15 anys”, en alusió al document signat en 2005 per la Generalitat i el Govern d’Espanya pel qual el Ministeri de Foment es feia càrrec d'acabar l'Autovia Central (A 7/CV-40) i el Consell l’autovia CV-60, al doble tram de 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria. Dècada i mitja després, la pròpia Conselleria ha col·locat radars i limitat la velocitat a 80 kilòmetres per hora en alguns trams, “cosa que suposa un reconeixement tàcit al perill d’una carretera pensada per circular amb velocitat d’autovia, però no en doble sentit”, remarcava.

El diputat també assenyalava que “no sols és qüestió de seguretat, sinò també és és una necessitat per al desenvolupament i creixement econòmic dels nostres pobles i ciutats i les seues indústries, ja que és l’eixida més directa dels productes de La Vall d’Albaida a la costa i a tot el corredor mediterrani, una volta es connecte amb l’autopista AP7, i és una via de connexió fonamental entre els propis pobles de la comarca”.

Joan Sanchis recordava que en octubre de 2019 el grup de La Vall Ens Uneix va presentar una moció a la Diputació de València perquè aquesta reclamara a la Generalitat que posara en marxa l’obra. “Dos anys després, no és que estem igual, estem pitjor, perquè hem perdut vides humanes en xocs frontals que no s’hagueren donat amb la carretera desdoblada. Esta actuació no pot seguir més temps en l’oblit”, concloïa.

Llegir 573 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM