Dissabte, 20 abril 2024

El 40% de les propostes de “Ontinyent Participa” es vinculen a serveis i espais utilitzats per la població jove

Posted On Dijous, 23 Setembre 2021 16:40 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El 40% de les propostes que avancen al procés "Ontinyent Participa” estan vinculades a serveis i espais utilitzats per la població jove. Després de finalitzar la “Fase Propositiva” amb 192 propostes, s’ha dut a terme la Fase II o de valoració tècnica de propostes, en dues reunions presidides per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, a les que participaven tècnics de diferents departaments municipals.

 

En estes reunions es realitzava un anàlisi dels projectes basada en criteris tecnics, per valorar la seua viabilitat economica, urbanistica o social. De les 192 propostes, 122 no complien els requisits tecnics, mentre que 70 si els complien. En haver vàries d’elles que es repeteixen, finalment seran 46 les propostes que pasen a la fase de votaciódels consells sectorials. 

La regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, destacava el “canvi de paradigma” que s’observa en estes propostes: el 40% estan vinculades a serveis i espais molt utilitzats per la població jove. Un percentatge que puja al 44% si es té en compte les propostes repetides,  entre les que es troben l’enllumenat del Pump Track; la realització de millores al Parc de Benarrai; i l’ampliació de les parades del servei Ontibici. També hi ha propostes relatives a les pistes de bàsquet del poliesportiu, una pista de skate a Sant Rafel, més espais de calistènia, aparcaments per a motocicletes, millores als jocs infantils de parcs o a les immediacions de centres educatius.

Per a Natàlia Enguix “canvis com la fixació l’any passat d’un pressupost màxim de 48.000 euros per a inversions o 18.000 euros en cas de despesa corrent, o la realització de tallers als centres educatius enguany, han afavorit que anem rejovenint el perfil dels proposants, segons es desprén del tipus de propostes que, a més, són més variades. Són objectius que ens haviem marcat al procés i que estem assolint, i ara el que va a ser molt important és que eixa població més jove ratifique la seua implicació quan arribe l’hora de votar”, assenyalava.

Les propostes no acceptades tenen una justificaciótécnica consensuada entre l’equip tecnic on es motiva la causa en l’apartat d’observacions, majoritariament relacionades en un exces de pressupost del projecte; no ser competència o titularitat municipal; estar incloses dins d’una unitat d’execucio o no ser objecte de “Ontinyent Participa”. El detall tant de les propostes acceptades com les rebutjades apareix a la web https://www.ontinyentparticipa.es, en compliment dels objectius de transparència marcats pel Govern d'Ontinyent per a aquest procés.

El següent pas serà la celebració entre els dies 27 i 30 de setembre dels diferents consells sectorials que decidiran els 10 projectes que seran objecte de votació. En aquesta fase s'informarà dels projectes que seran objecte de votació i del període i llocs on es podrà votar, i les persones proposants els podran presentar en un acte públic. Finalment, del 1 al 14 d’octubre les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent podran votar 5 de les 10 propostes finalistes de manera telemàtica.

Llegir 346 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM