Divendres, 19 abril 2024

Benicolet Suma ofereix un pacte a Compromís per formar un govern “sòlid, progressista i respectuós amb el medi ambient”

Posted On Dilluns, 30 Agost 2021 16:18 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Benicolet Suma, partit independent adscrit a La Vall Ens Uneix, ha oferit a Compromís la formació d’un pacte de govern “sòlid, progressista i respectuós amb el medi ambient” que servisca “per traure el poble de la paràlisi a la que ha arribat amb un govern en minoria del PP”.

El portaveu del grup municipal de Benicolet Suma, Iván Martínez, ha enviat una proposta formal a l'ex alcaldessa de Benicolet per Compromís i als dirigents de la coalició en l'àmbit autonòmic, basada en el mateix document que Compromís va presentar en 2019 a Benicolet Suma (proposta on s’incloïa l’assignació de delegacions entre tots dos grups i el repartiment de l’alcaldia al periode restant de legislatura). A més a més, es proposa convocar una reunió per encetar les converses.

Iván Martínez, que conforma el grup de Benicolet Suma junt a la regidora Cristina Codina, admetia que no acceptar la proposta per formar govern que Compromís va llançar en 2019 (entre totes dues formacions sumen 4 edils, front als 3 amb que governa el PP en minoría) “va ser una errada, que ara, amb més experiència i assessorats per La Vall Ens Uneix, encara podem rectificat pel be del poble”. Martínez explicava que “hem intentat fer una oposició constructiva però ens hem trobat contínuament amb traves. Els plens tan sols contemplen precs i preguntes cada tres sessions, i sembla que sempre els molesta. I totes les peticions que tramitem pel registre d'entrada són ignorades”.

Esta “paràlisi” també s'observa en el tancament dels pressupostos del 2020 (prorrogats fins ara, ja que els del 2021 no han pogut ser aprovats), el govern municipal va liquidar els comptes amb un superàvit de 80.000 euros, quan el muntant total del pressupost d’aquest municipi de 574 habitants ascendeix a 360.000 euros. Martínez explicava que “deixar d’invertir quasi una quarta part dels pressupostos municipals és una mostra de mala gestió”, com també ho és la deficient tramitació de la subvenció per a reformar la piscina municipal.  La recent dimissió de la primera tinent d’alcalde del PP i dels tres representants que la seguien per substituïr-la a la llista d’aquest partit és sols una mostra més de quina ve sent la situació al govern municipal”, manifestava.

El portaveu de Benicolet Suma incidia en què “no tenim cap interès que no siga el be del poble, i per això acceptariem textualment el mateix acord que Compromís ens va plantejar en 2019 o plantejar un de nou, i no ens importa qui tindria que ostentar primer l’etapa a l’alcaldia, perquè açò no és per interès nostre sinó de Benicolet. Tenim projectes i idees molt semblants, moltes ganes de treballar, i estem segurs de què seria positiu per al nostre poble el canvi a un nou govern municipal sorgit d’aquest pacte”, destacava.

Llegir 229 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM