Dijous, 18 abril 2024

Ontinyent augmenta al 85% l’índex de resolució de casos del Servei de Mediació Veïnal

Posted On Dijous, 26 Agost 2021 14:45 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El Servei de Mediació Veïnal que ofereix la Policia Local d’Ontinyent ha augmentat l’índex de resolució de casos fins al 85% al que portem d’any, el que suposa 20 punts percentuals respecte les dades registrades des de la seua posada en marxa en 2016 i fins l’arribada de la pandèmia, que era d’una mitjana del 65%.

 

En concret, en 2021 s'han resolt sis casos per mala convivència entre veïns, tres casos per incompliment de contracte de lloguer, tres casos per problemes derivats de fuites d'aigua i humitats i dos conflictes familiars. Dels catorze expedients que ha rebut aquest servei municipal, sols dos casos s'han hagut de derivar a la via judicial i a la Fiscalia, mentre que la resta han estat resolts pels mateixos agents. A més, d’aquestos, actualment hi ha altres 6 casos en tramitació, pel que els expedients en 2021 arriben a la vintena.

La regidora Coordinadora de l'Àrea d'Igualtat i Govern Obert, Natàlia Enguix, i el regidor de Policia Local, Josep Gandia, coincidien en valorar molt positivament estes dades que suposen “un èxit del treball del personal de la Policia encarregat d’aquest servei, un treball que fa possible que en estos casos tant l’administració com els veïns hagen estalviat temps i diners”, manifestava.

El Servei de Mediació Veïnal, que pot recabar la col·laboració dels diferents departaments de l’Ajuntament, es va posar en marxa amb un primer any complet de prova en 2016, acumulant des d’aleshores més de 130 atencions. Si bé als primers anys l’índex de resolució de conflictes era d’al voltant del 50%, aquest va anar millorant fins arribar-se al 65% en 2020.

El procés es desenvolupa sense formalismes, amb l’objectiu d’arribar a un acord entre les parts de la manera més còmoda i ràpida possible, simplement parlant. Per causes o motius, entre els més freqüents estan els conflictes veïnals entre particulars per sorolls, molèsties o fuites d’aigua; conflictes a comunitats de veïns per impagaments o molèsties; conflictes en l’àmbit rural per delimitació de terrenys, recs o arbres; o conflictes familiars, que en aquest últim cas poden ser derivats al departament de Serveis Socials.

Llegir 228 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM