Divendres, 19 abril 2024

Ontinyent trau a licitació les obres de reforma i ampliació del CEIP Bonavista per valor de 2’5 milions d’euros

Posted On Dimecres, 25 Agost 2021 16:26 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic el plec de condicions per a la contractació de les obres de reforma i ampliació del CEIP Bonavista per valor de 2.497.679’37 euros, dins del pla “Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i executa el consistori ontinyentí.

L’actuació, que contempla la dotació d’un nou ascensor, millores al revestiment tèrmic, l’accessibilitat, la instal·lació elèctrica i de climatització o l’ampliació de l’aulari d’infantil, tindrà un termini d’execució de 18 mesos, i el termini per a la presentació d’ofertes de les empreses estarà obert fins al proper 20 de setembre. L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic el plec de condicions per a la contractació de les obres de reforma i ampliació del CEIP Bonavista per valor de 2.497.679’37 euros, dins del pla “Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i executa el consistori ontinyentí. L’actuació, que contempla la dotació d’un nou ascensor, millores al revestiment tèrmic, l’accessibilitat, la instal·lació elèctrica i de climatització o l’ampliació de l’aulari d’infantil, tindrà un termini d’execució de 18 mesos, i el termini per a la presentació d’ofertes de les empreses estarà obert fins al proper 20 de setembre. 
L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qualificava com a “històrica” l’actuació, que suposarà la primera obra de gran envergadura de les previstes al pla Edificant, “i que suposarà una important millora en les condicions a un centre  construït als anys 70 que havia estat objecte de manifestacions, accions reivindicatives i reunions com la reunió que vam mantindre en 2018 junt a la comunitat educativa amb el Secretari Autonòmic Miquel Soler”, recordava.
Óscar Borrell recordava que “llevat de l’ampliació de la cuina en 2005, no s’havia fet cap millora ressenyable en pràcticament mig segle, una situació que havia estat ignorada tot i les promeses dels governants locals i autonòmics de l’època per a adequar la instal·lació a la LOGSE. Ara, amb governs de progrés en les institucions per fi anem a aconseguir unes instal·lacions dignes del segle XXI”, destacava.
Millores generals i ampliació de l’aulari infantil
Segons es va explicar en la reunió amb la comunitat educativa del passat mes de juny, sobre els edificis existents es faran millores de les condicions de salubritat i seguretat amb la reparació de pilars deteriorats, segellat de juntes en pannells de façanes o reparació de goteres. També es faran reajustaments per al millor aprofitament d’espais sense ús; substitució de fusteria exterior; o millora en l’accessibilitat amb instal·lació d’un ascensor i renovació dels serveis per a complir la normativa.
A més a més, es procedirà a la substitució de la coberta de fibrociment del gimnàs i retirada d’altres elements d’aquest material; instal·lació de revestiment de protecció en l’edifici de primària i s’intervindrà sobre el paviment accessos als edificis; condicionament acústic del menjador; renovació de la instal·lació elèctrica; renovació de la instal·lació de climatització als edificis de primària i infantil; a més de la implementació d’un nou sistema de ventilació en l’edifici de primària.
Pel que fa a actuacions d’obra nova, s’ampliarà l’aulari d’infantil, amb 4 noves aules mes espais complementaris. Com que esta ampliació es farà en l’actual zona de jocs infantils, es crearà una nova zona amb aquest ús a la zona oest de l’edificació. A més a més, es crearà una connexió coberta entre els edificis d’infantil i primària que permeta que en condicions de pluja o climatologia adversa es puga accedir als espais de manera més segura i còmoda; a més de crear-se una nova edificació destinada a serveis higiènics al pati de primària.

Llegir 229 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM