Divendres, 26 abril 2024

Ontinyent finançarà a les empreses locals el cost de les homologacions de productes sanitaris

Posted On Divendres, 06 Agost 2021 16:19 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Amb l’objectiu de no haver de tornar a recórrer a la Xina per disposar de material sanitari essencial, l’Ajuntament d’Ontinyent junt a ATEVAL va impulsar el Clúster Tèxtil Sanitari en abril de 2020.

Una iniciativa que incloïa, entre d’altres accions, ajudes per a les empreses que han reorientat la seua producció cap al sector sanitari.  
En aquest sentit, l’aposta per la indústria ha continuat i, per això, a l’última sessió plenària, s’aprovaven els criteris reguladors d’aquesta línia d’ajudes que permetrà a les empreses locals finançar el cost de les homologacions i autoritzacions sanitàries per al desenvolupament de nous productes destinats al mercat sanitari o de protecció personal. La proposta comptava amb el vot favorable de La Vall ens Uneix i Compromís i l’abstenció del Partit Popular.
El regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, destacava que "hem observat que el tèxtil és una indústria que entre 2020 i 2021 ha generat ocupació a la nostra ciutat. Precisament, per continuar impulsant l’activitat econòmica s’ha decidit incrementar aquestes ajudes per a fer front als costos de les homologacions i autoritzacions sanitàries". Així, les ajudes podran arribaran fins als 1500€ per beneficiari, respecte als 1000€ de l’anterior convocatòria, i es podran sol·licitar des de l’1 d’octubre fins al 30 d’octubre.  
Úbeda incidia que aquesta nova convocatòria permetrà a les empreses "continuar fabricant material sanitari de qualitat i amb totes les garanties perquè no podem oblidar que la pandèmia de la Covid-19 encara no ha acabat i cal continuar protegint-se". Les ajudes estan destinades a cobrir despeses d’anàlisi en instituts tecnològics (nacionals o internacionals) per a la certificació dels productes desenvolupats o fabricats per l’empresa sota les normatives UNE; despeses d’anàlisi en instituts tecnològics i altres centres d’I+D (nacionals o internacionals) per al desenvolupament de nous productes destinats al mercat sanitari o protecció personal així com costos de tramitació davant la "Agencia Española de Medicamentos".
Junt a aquestes ajudes, des del Clúster Tèxtil Sanitari es treballa en altres línies de treball articulades a través d’ATEVAL, que inclouen el funcionament d’una oficina tècnica de suport a les empreses d’Ontinyent, l’organització de desplaçaments a fires de tecnologia mèdica; el suport de consultoria per a la implantació de la norma de qualitat ISO 13485 i el marcatge CE o la realització de jornades de caràcter tècnic, comercial i en temes concrets que afecten aquests sectors.

Llegir 472 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM