Divendres, 29 Març 2024

La campanya "On està el meu tren?" de Compromís arriba a Ontinyent i la Vall d'Albaida amb Jesús Pla i Nathalie Torres

Posted On Dimecres, 28 Juliol 2021 15:45 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Aquest dimecres s'ha presentat a l'estació de tren d'Ontinyent la campanya de Compromís "On està el meu tren?", que reivindica la dignificació de la xarxa ferroviària valenciana i la conversió de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi en Rodalies.

En la convocatòria, que ha comptat amb la participació del regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola, acompanyats pel diputat i la diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Jesús Pla i Nathalie Torres, així com altres membres de Compromís de municipis de la comarca, s'ha reivindicat la necessitat de fer un pas més enllà en la defensa del tren i concebre la xarxa ferroviària valenciana com un projecte més ambiciós i sostenible, transformador de la vida i l'economia del País Valencià.

El diputat de Compromís a les Corts Valencianes i veí d'Agullent, Jesús Pla, ha assenyalat que "hui portem a Ontinyent i a la Vall d'Albaida la campanya 'On està el meu tren?', una iniciativa que hem posat en marxa des de Compromís per visibilitzar tots els problemes de retards, cancel·lacions i altres incidències que pateixen els valencians i valencianes que utilitzen el tren en el seu dia a dia, per l'escassa aposta inversora de l'Estat en la nostra xarxa ferroviària. Cada any es cancel·len més de 7.500 trens a les Rodalies valencianes, i més d'11.000 arriben amb retard. És, sense dubte, el pitjor servei ferroviari de tot l'Estat. Per això reclamem que es realitzen totes les inversions pendents i que es transferisca la gestió directa de les Rodalies i els recursos econòmics a la Generalitat Valenciana".

Per la seua banda, la diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Nathalie Torres, ha apuntat que "en el conjunt de la xarxa ferroviària i de Rodalies valenciana, el govern d'Espanya va pressupostar 3.400 milions d'euros d'inversió entre els anys 2010 i 2020. De tota aquesta xifra promesa només s'han invertit 300.000 euros, és a dir, el 0,009% d'execució. Mentre la inversió per usuari de l'AVE se situa en 98 euros de mitjana, la inversió per usuari de les Rodalies valencianes és de 0,0015 euros, la dècima part d'un cèntim. És una autèntica burla als milers de valencians i valencianes que fan ús del tren en la seua vida quotidiana. Reclamem una aposta ambiciosa per part de l'Estat, a través de desenvolupar noves línies que cobrisquen la demanda ciutadana real, electrificar tota la xarxa, modernitzar els vehicles, abaratir els preus i millorar els horaris i temps de viatge".

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha exposat que "la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi pateix també tots aquests problemes de forma greu, amb unes freqüències de pas de trens molt per davall del desitjable i molts retards en el compliment dels horaris, entre altres incidències. A més, la línia compta amb uns vehicles antics que pateixen nombroses avaries i que tenen un gran impacte ambiental, ja que funcionen amb gasoil i són altament contaminants. Per això és clau lluitar per la modernització, electrificació i millora de la connexió d'aquesta línia, que dona servei a unes 230.000 persones de La Vall d'Albaida, La Costera, El Comtat i L'Alcoià".

La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha apuntat que "per aquest motiu portem al Ple de l'Ajuntament d'Ontinyent d'aquest dijous una moció que reclama anar un pas més enllà i reivindicar una xarxa ferroviària valenciana més gran, més potent, i amb el pes inversor que mereix. Dins la proposta reclamem que la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi siga electrificada i convertida en línia de Rodalies, el que permetria comptar amb una oferta horària més àmplia i fer-lo un mitjà de transport més sostenible. Així mateix, demanem la continuació de la línia fins a Alacant per connectar i vertebrar les Comarques Centrals amb el sud del País Valencià. Cal assenyalar que en aquests mesos la moció es presentarà a tots els ajuntaments de la comarca en els quals Compromís tenim representació".

Des de Compromís per Ontinyent han conclòs incidint que "el tren té i tindrà un paper clau en un context d'emergència climàtica com el que patim, en el qual és necessari seguir impulsant transports públics, col·lectius i més sostenibles, amb totes les garanties d'eficiència i puntualitat. Agraïm al diputat Jesús Pla i la diputada Nathalie Torres la seua visita a Ontinyent i la Vall d'Albaida per visibilitzar i continuar lluitant per un tren digne".

Llegir 464 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM