Dijous, 28 Març 2024

La V Setmana Pedagògica d’Ontinyent ret homenatge a les comunitats educatives pel seu esforç front la pandèmia

Posted On Dimarts, 22 Juny 2021 18:01 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Les intervencions de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Secretari d’Estat d’Educació, Alejandro Tiana; i el director del Campus d’Ontinyent, José Canto; servien aquest dilluns per inaugurar la V Setmana Pedagògica de la ciutat, que enguany ret homenatge a les comunitat educatives pel seu esforç front a la pandèmia.

 

 La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament, la Fundació Campus Ontinyent i la Universitat de València (UV), i aparellada als últims anys a la celebració de la Universitat de Primavera, inclou en esta edició una mostra de projectes educatius innovadors en temps de Covid que l’Alcalde destacava que “mostra la capacitat d’Ontinyent de fer confluir les seues capacitats com a ciutat innovadora i ciutat educativa, per fer front a una situació totalment inesperada amb resultats satisfactoris”.

A l’acte inaugural, que tenia lloc a l’Aula Magna del Campus, el Secretari d’Estat d’Educació intervenia de manera telemàtica per qualificar de “magnífica” la iniciativa d’Ontinyent, recordant l’origen de la mateixa i la seua inspiració en el model de la Setmana Pedagògica que es duia a terme durant la II República, animant a les entitats organitzadores i als centres “a seguir treballant en la mateixa direcció”, en un moment al qual el sistema educatiu espanyol “està immers en un procés de canvis que requereix d’una simbiosi d’intencions i la consideració de l’educació com a peça central del desenvolupament del país”

El Director del Campus d’Ontinyent, José Cantó, també recalcava “l’esforç de tots els col·lectius educatius i la Universitat per poder atendre a l’alumnat en una època com la viscuda. La UV està pensada i organitzada per a ser presencial, i en molt poc de temps vam haver de reconvertir-se a la docència virtual i després a una docència híbrida. I tot açò ha estat possible gràcies no sols a un esforç econòmic i de recursos, sinó també a l’esforç humà del professorat i de tota la institució”, assenyalava.

Els projectes participants, recollits en un llibre

Entre dilluns i dimecres s’exposaran un total de 15 projectes educatius, durant un temps de 20 minuts per a  cada escola, en tres jornades retransmeses per streaming a través de les xarxes socials municipals des de les 18:00 hores. Estos projectes quedaran recollits en un llibre que pròximament es publicarà al voltant dels projectes educatius durant la pandèmia a Ontinyent. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, posava de relleu i agraïa “l'esforç de les comunitats educatives per avançar en renovacions pedagògiques per fer front a la pandèmia, amb propostes que en molts casos han vingut per a quedar-se, i que són fruit d’un intens treball cooperatiu que l’Ajuntament sempre estarà dispost a seguir posant en valor, com farem en aquest llibre”, manifestava. 

Llegir 320 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM