Diumenge, 19 Mai 2024

Els experts confirmen que produeix resposta immune i efectes secundaris de lleus a moderats en persones menors de 60 anys

Posted On Dimarts, 18 Mai 2021 11:02 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els resultats preliminars de l'assaig clínic 'CombiVacs', posat en marxa per l'Institut de Salut Carles III, han evidenciat que una dosi de la vacuna contra la covid-19 de Pfizer produeix resposta immune forta i efectes secundaris de lleus a moderats en persones menors de seixanta anys que van rebre una sola dosi d'AstraZeneca.



A principis d'abril, Sanitat va prendre la decisió de vacunar amb AstraZeneca només a majors de seixanta anys per l'aparició de casos trombòtics "molt rars" sobretot en persones de menor edat, seguint l'exemple d'altres països europeus com França o Alemanya. Aquesta restricció va provocar que molts menors de seixanta anys que havien rebut ja una dosi d'AstraZeneca no pogueren rebre la preceptiva segona injecció. Els afectats són, principalment, personal essencial com a professors o policies.

L'assaig s'ha realitzat en cinc hospitals espanyols. En aquest assaig clínic fase 2, han participat 676 pacients de diferents grups d'edat i regions d'Espanya que han rebut una sola dosi d'AstraZeneca i van dels 18 als 59 anys. Se'ls ha dividit en dos grups: un de 226 que va rebre la dosi "immediatament" i un altre de 450 que la va rebre després de vint-i-vuit dies. Els resultats presentats aquest dimarts són els analitzats catorze dies després de rebre la dosi de Pfizer.

Llegir 608 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM