Dissabte, 20 abril 2024

El I Pla d’Infància i Adolescència d’Ontinyent tindrà en compte la perspectiva de gènere, la cohesió i la inclusió social

Posted On Dilluns, 03 Mai 2021 14:55 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El I Pla d’Infància contemplarà les necessitats, inquietuds i percepcions d’infants i adolescents a través d’una perspectiva de gènere i del foment de cohesió i la inclusió social.

Així s’exposava en l’acte de presentació a la ciutadania de l’inici del projecte, acte que tenia lloc aquest divendres al Centre d’Iniciativa Cultural, i que es retransmetia per les xarxes socials de l’Ajuntament, dins la línia de foment de la participació al procés que s’està impulsant des de la regidoria d'Infància i Adolescència.

Així, la regidora de l’àrea, Katty Uhsiña exposava que "aquest pla sorgeix de la voluntat del Govern d’Ontinyent d’atendre els interessos dels xiquets, xiquetes i adolescents del nostre municipi traçant un full de ruta per als pròxims anys amb accions, programes i línies estratègiques que naixeran de les pròpies necessitats i inquietuds, un full de ruta que elaborarem amb els sectors implicats amb una ferma aposta per la participació", assenyalava.

En aquest sentit, els infants i adolescents participaran activament en l’elaboració del pla a través de tallers i activitats participatives. Des de l’equip investigador del Departament de Sociologia de la Universitat d'Alacant, el seu director Raúl Ruiz Callado i el coordinador tècnic, Pablo de Gracia Soriano posaven en valor durant la presentació "el procés participatiu en el qual els xiquets i xiquetes decidiran quin municipi volen en el futur. El futur està en aquells i aquelles més menuts" perquè, precisament  "per introduir un canvi social és fonamental la participació ciutadana i, per això, cal preguntar i escoltar les necessitats i problemes de la població d’Ontinyent".

A més de la participació, el I Pla d’Infància i Adolescència comptarà amb un Comitè de Seguiment, que compta amb el suport institucional, permetrà avaluar el procès d’elaboració del pla, però també poder continuar desenvolupant activitats una vegada el pla haja estat presentat a la ciutadania per continuar garantint la seua aplicació futura.

Llegir 255 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM